Traficul auto deosebit de intens, inregistrat in ultima perioada, pe Valea Prahovei a dus la formarea unor cozi de masini interminabile pe raza orasului Busteni. Astfel, pe parcursul intregii saptamani, intre popasul Vadul Cerbului si iesirea din localitate, autoturismele au circulat aproape bara la bara – situatie care este de asteptat sa se agraveze astazi si maine, tinand cont de scenariul din weekendul trecut.
Aceasta stare de fapt a fost dezbatuta si in Consiliul Local, alesii bustenari intrebandu-se daca Politia Rutiera i-ar putea ajuta la fluidizarea traficului. Consilierii considera ca politistii de pe DN1 ar trebui sa se concentreze pe supravegherea tronsonului dintre Sinaia si Azuga, si nu atat de mult pe zona dintre Bucuresti si Ploiesti. „Am rugamintea ca Politia sa ne sprijine in dirijarea circulatiei. Noi, locuitorii orasului, abia putem sa ne mai deplasam cu masina. Din Poiana Tapului si pana in Busteni am facut o jumatate de ora. E jale!”, a spus consiliera Elena Chiriac.
Putin mai sceptic fata de implicarea pe care politia ar putea-o avea in descongestionarea traficului de pe DN1, consilierul Leonard Butnariu a cerut ca Primaria sa incerce sa acceseze fonduri europene pentru proiecte de fluidizare a circulatiei: instalarea de semafoare, largirea intersectiilor etc. „Am mai spus, si o sa ajungeti sa ma credeti, ca autostrada Bucuresti – Brasov va fi gata abia peste zece ani si nici atunci nu se va rezolva problema traficului din Busteni. Peste un deceniu, numarul masinilor se va tripla, iar numarul locurilor de cazare se va incinci”, s-a exprimat Butnariu.
Spre deosebire de Sinaia si Azuga, orasul Busteni este mult mai expus valului de masini care iau cu asalt Valea Prahovei, localitatea fiind strabatuta de Drumul National 1 pe toata lungimea sa. Astfel, nenumaratele treceri de pietoni din centru si masinile care ies si intra pe stradutele laterale ii obliga pe soferi sa reduca viteza, franand circulatia generala.
Cazuri ceva mai fericite, Sinaia dispune de o sosea de centura care permite ocolirea centrului turistic, iar Azuga este traversata de DN1 doar tangential. Totusi, in punctele unde DN1 se intersecteaza cu drumurile de interior, si in aceste orase se formeaza lungi cozi de masini.
(I.S.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentUNDE MERGEM
Articolul următorGHIDUL NATURIST