Start spre Kalinderu 2

Cele doua proiecte cu care administratia orasului Busteni doreste sa completeze domeniul schiabil al orasului – un Fun-park si o partie pentru snow-board – vor fi gata, cel mai probabil, anul viitor.
In ceea ce priveste amenajarea Fun-park-ului – o investitie care se va intinde pe aproximativ un hectar, cuprin-zand o partie pentru incepatori si copii, un teleschi si alte cateva facilitati pentru agrementul de vara – aceasta va incepe de luna viitoare, prin defrisarea copacilor si lucrarile de nivelare a terenului. Potrivit lui Ion Vasilescu, seful Serviciului de Administrare a domeniului schiabil Kalinderu, ritmul in care Fun-park-ul va fi amenajat depinde si de eventualele piedici birocratice care ar putea aparea pe parcurs, existand eventuali-tatea fericita ca partia de incepatori pe care parcul o va ingloba sa fie terminata inainte de decembrie 2007. „Partia de incepatori este deosebit de necesara din cauza faptului ca, in anii anteriori, pe partia Kalinderu au existat numeroase ciocniri intre schiorii care veneau cu viteza de sus si incepatorii care luau lectii la baza partiei. De asemenea, Fun-park-ul va reprezenta o oferta de agrement si in perioada verii, aici urmand sa fie montate un tobogan cu apa si un carusel”.
Cat despre amenajarea partiei de snow-board – partie ce va purta numele „Kalinderu 2” – in prezent, este in curs de realizare un studiu de impact privind consecintele pe care crearea acesteia le va avea asupra mediului, studiu care va trebui avizat de catre Consiliul Stiintific al Parcului Natural Bucegi. Potrivit lui Ion Vasilescu, pentru amenajarea ei se vor defrisa 4 hectare de padure. Partia va avea o lungime de 1.000 de metri, traseul sau urmand sa treaca pe dedesubtul telescaunului. Conformatia ei o va face mai agresiva decat „Kalinderu 1”, nefiind prevazuta cu suprafete plate.
(I.S.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorDOSARELE ISTORIEI