Absolventii de clasa a VIII-a care si-au depus fisele cu optiuni pentru admiterea la liceu au aflat unde au fost repartizati. Din pacate, pentru 144 dintre ei, norocul nu a fost de partea lor, in sensul ca, fie au trecut prea putine optiuni, fie au gresit codul liceului preferat, in acest fel ratand sansa de a fi liceeni.
Roxana Rosu – singura eleva din judet care a promovat testele nationale cu media generala 10, avand, de altfel, aceeasi medie si la absolvirea scolii generale – a optat pentru Colegiul National “I.L. Caragiale”, specializarea Matematica-Informatica. Elevii care au mai obtinut medii mari, in ordine descrescatoare, au optat, de asemenea, pentru unitatea de invatamant amintita, precum si pentru Colegiul National “Mihai Viteazul”, Colegiul National “Nicolae Grigorescu” – Campina, Grupul Scolar “Constantin Cantacuzino” – Baicoi, Grupul Scolar Maneciu-Ungureni. Ultima medie in urma careia un elev a fost admis la liceu a fost 5,90, la Grupul Scolar Industrial Energetic Campina.
Atat elevii care nu au obtinut un loc la liceu in urma repartitiei computerizate, cat si cei 236 care, din diverse motive, nu s-au inscris la prima sesiune de admitere, mai au o sansa la etapa a doua ce se va desfasura in perioada 16-20 iulie. Potrivit datelor oferite de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Prahova, in licee, au mai ramas 34 de locuri din filiera vocationala, dupa cum urmeaza: 6 – la Liceul de Arta din Ploiesti, 6 – la Colegiul National “Mihai Viteazul” si 22 – la Colegiul “M. Cantacuzino” din Sinaia, 3041 de locuri asteptandu-si ocupantii la scolile de arte si meserii.
Ana-Maria Dragomir