Incepand de luna aceasta, Politia Comunitara din Azuga are la dispozitie un autoturism Dacia (foto), primul autovehicul de care acest serviciu beneficiaza dupa doi ani de la infiintare. Desi este fabricata in 1999, potrivit viceprimarului Claudiu Ivascu – vadit multumit de aceasta „achizitie” – Dacia are la bord numai 35.000 de km. Autoturismul a fost cedat de catre SRI Covasna, si, inainte de a-l vedea cu ochii lor, reprezentantii administratiei azugene au fost destul de sceptici fata de calitatea sa. „Nu ne trebuie noua toate gioarsele si rablamentele care zac prin curtea altora” – s-ar fi manifestat primarul Adrian Purcaru, la aflarea vestii ca va trebui sa semneze de primire pentru un autovehicul pe care sereistii din Covasna il trimisesera la casat.
Dupa ce Dacia le-a ajuns in batatura si au vazut-o cat este de teafara, edilii si-au schimbat insa opinia. „Este o masina foarte buna, aproape mai buna decat masina de serviciu a administratiei noastre, marca Seat Cordoba”, spune viceprimarul Ivascu.
Nici Marian Ionita, seful Serviciului Politiei Comunitare din Azuga, nu este indiferent fata de aceasta inzestrare care va usura foarte mult interventiile celor opt oameni pe care-i are in subordine. Pana acum, din cauza inexistentei acestei dotari, politistii comunitari din Azuga aveau viata grea in depistarea eventualilor contra-venienti.
Deja inmatriculata cu numerele traditionale ale Primariei Azuga, „WPA”, masina mai trebuie doar inscriptionata cu insemnele Serviciului Politiei Comunitare.
(I.S.)