Astrologii sustin ca fiecare planeta are sub protectie anumite plante, care ii ajuta pe nativii zodiilor respective sa fie sanatosi si norocosi. Iata ce plante va pot fi de folos:
* Daca sunteti nascuti in zodia Berbec, papadia – aflata sub influenta Soarelui – va va alina suferintele. Aceasta planta este considerata un tonifiant general, antiinflamator, astringent si reglator al tensiunii. De asemenea, Berbecilor le mai sunt recomandate: cicoarea – pentru migrene, aloe (indigestie), angelica.
* Daca sunteti nascut in zodia Taurului, aveti ca plante binefacatoare galbenelele, care cresc capacitatea de aparare a organismului si au efect benefic in cazul afectiunilor biliare si gastrice. Alte plante recomandate: grau (efect remineralizant); fan cosit (pentru reumatism); aloe (dureri dentare).
* Daca sunteti Gemeni, bazati-va pe afine, actiunea lor fiind si mai benefica atunci cand luna tranziteaza zodia dv. Acestea va vor ajuta in momente de cumpana. Perntru problemele circulatorii, folositi radacina de hrean. Pentru combaterea starilor de nervozitate si insomnie, beti ceai din seminte de marar.
* Daca sunteti Rac, planta dv este musetelul. Fiind predispusi la afectiuni ale stomacului, plamanilor, vezicii urinare si ale organelor genitale, musetelul este un remediu important.
* Daca sunteti Leu, va este utila sunatoarea, mai ales in cazul starilor depresive. De asemenea, pentru nervozitate folositi valeriana. Pe soc puteti conta in cazul durerilor de sciatica, fiindca are proprietati antinevralgice.
* Daca sunteti Fecioara, puteti avea mare incredere in cicoare, care amelioreaza temperamentul usor nervos, ce presupune stari de ingrijorare nevrotica, insotite de dureri in organism,
* Daca sunteti Balanta, va puteti regasi echilibrul folosind coada soricelului. De asemenea, levantica alunga starile de nervozitate. Infuziile din cozi de visine si de cirese potolesc durerile de mijloc la care sunt predispuse Balantele, avand, de asemenea, rol calmant in suferintele reumatice.
* Daca sunteti Scorpion, folositi coada racului, care are rol benefic pentru nativii acestei zodii, predispusi la afectiuni pe baza nervoasa sau genitale. Recomandata este si cicoarea.
* Daca sunteti Sagetator, folositi urzica, recomandata pentru problemele legate de circulatia arteriala, ficat, vezica biliara, pancreas, la care sunt predispusi cei nascuti in aceasta zodie. Alte plante utile: usturoi (contra varicelor), soc (laxativ si usor sedativ, iar lamaile ii ajuta sa scape de durerile de ficat.
* Daca sunteti Capricorn, planta dv dominanta este tataneasa, care are proprietati calmante,cicatrizante. Este recomandata pentru tratarea ulcerului varicos, a abceselor dentare, a eczemelor si a contuziilor. La Capricorni, eczemele apar din cauza stresului prelungit.
* Daca sunteti Varsator, efecte pozitive are, pentru dv, melisa. Punctul dv sensibil este sistemul nervos care determina aparitia tulburarilor digestive, endocrine si a afectiunilor cardiovasculare. Astenia poate fi combatuta cu papadie, iar valeriana va ajuta in starile de nervozitate.
* Daca sunteti Pesti, va poate fi de folos patlagina, care alunga atat durerile de picioare, cat si tusea. Macul rosu (de camp) ii ajuta pe Pesti sa-si recapete somnul.Se face o infuzie din o lingura de petale uscate si maruntite la 200 ml apa.