Se pregateste terenul pentru competitiile internationale de golf

La ultima sedinta a Consiliului Local din Breaza, cativa alesi au propus spre dezbatere, un proiect de hotarare in vederea concesionarii unei suprafete de 103,49 hectare – proprietate privata a orasului – destinat realizarii unui teren de golf si altor activitati de agrement. Se stie, Breaza este printre foarte putinele localitati care au, deja, teren de golf, si chiar unul dintre cele mai mari din tara. Succesul pe care l-au avut cele… 9 gauri – cu cate este dotat actualul teren de la cunoscutul, de-acum, „Lac de Verde” (in imaginea alaturata) – precum si deverul crescand al iubitorilor acestui sport si ai agrementului, in general, au fost, astfel, principalul argument al initiatorilor proiectului de hotarare despre care vorbeam si care, in final, au si avut castig de cauza. Asadar, actualul teren de golf – in suprafata de 25 de hectare – de la Lac de Verde, i se va adauga altul de peste patru ori mai mare, care va face ca Breaza sa intre in circuitul marilor competitii de golf.
Ce avantaje are, in primul rand, comunitatea brezeana de pe urma viitorului teren de golf, ne-a spus chiar primarul orasului – George Maracineanu: „As putea vorbi despre cel putin trei avantaje; mai intai, este vorba despre o chirie de 10 ori mai mare decat pentru actualul teren de golf, care, firesc, va intra in bugetul local. Pe de alta parte, beneficiarul, respectiv societatea de la “Lac de Verde”, se obliga, prin contractul de concesionare, sa consolideze intreaga suprafata de teren pe care o va administra, intrucat stratul vegetal al celor peste 100 de hectare este supus alunecarilor. In sfarsit, tinand cont ca respectivul teren din punctul Malaele nu este nici pasune si nici pentru altceva util nu putea fi folosit, credem ca am facut un lucru foarte bun dand respectivei suprafete o valoare de intrebuintare la care nici nu visam”.
La randul sau, directorul de marketing de la „Lac de Verde” – domnisoara Alexandra Popescu – ne-a declarat, cu fireasca satisfactie, ca, in final, „la Breaza se vor putea desfasura competitii – campionate – internationale de golf, noua suprafata asigurand conditiile optime pentru a se amenaja cele 18 gauri care se impun la un asemenea nivel al intrecerilor sportive”. E-adevarat, pentru inceput, se vor amenaja – dupa cum ne-a mai spus interlocutoarea noastra – tot noua gauri, ca la Lac de Verde, dar, cu timpul, pe baza unor importante fonduri financiare, se vor face investitiile care sa permita competitiile de talie internationala cu 18 gauri. Si nu-i exclus – iar cei de la „Lac de Verde” s-au aratat foarte incantati de o asemenea perspectiva – ca la Breaza sa poposeasca si celebrul jucator Tiger Woods, care, fara indoiala, va veni dupa el cu o intreaga pleiada de practicanti ai acestui sport, a caror prezenta in oras nu va face decat bine intregii localitati.
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorGHID NATURIST