Prin bugetul pentru acest an, administratia comunei Cornu a aprobat suma de 30 de miliarde de lei (vechi), cu ajutorul carora se vor materializa mai multe proiecte. Primul dintre acestea – si reusit, in acelasi timp – a fost cel prin care s-au construit ori s-au modernizat trotuarele existente in localitate. De asemenea, se va realiza reabilitarea termica a Dispensarului comunei si a Scolii din Cornu de Jos – carora li se vor reface fatadele, peretii si chiar va fi modernizat acoperisul celei dintai institutii. De asemenea, dupa cum ne-a declarat primarul Cornel Nanu, va fi amenajat un grup sanitar de interior la Gradinita din Cornu de Sus, se vor reface 3,5 kilometri de drumuri si va fi reabilitat Caminul cultural.
La acest ultim obiectiv, am constatat ca lucrarile sunt in toi si ca ele nu afecteaza activitatea culturala propriu-zisa. In fosta discoteca, zugravul Liviu Dumitru ne declara ca, deja, tamplaria din lemn a fost inlocuita cu termopan si ca urmeaza refacerea instalatiilor sanitare. Marea lui satisfactie era ca dintr-un local insalubru „de culoare neagra” – dupa cum spunea despre fosta discoteca, a reusit sa faca „o viitoare sala de expozitie pentru copiii comunei”, peretii devenind astfel, in conceptia meseriasului, adevarate simeze carora le si fusese adaptat sistemul de lumini necesare.
Asa cum spuneam, in paralel cu reabilitarea a localului, la Caminul cultural din Cornu se desfasoara activitatea programata, specifica perioadei. Directorul institutiei – Gabriela Dobrescu ne declara ca, zilnic, se fac repetitii la dansuri si teatru, „astfel incat formatiile sa fie pregatite, in orice moment, pentru a intra in diferite spectacole”. Miercurea si vinerea – cate doua ore – 20 de copii repeta dansurile populare cu un instructor de la Scoala Populara de Arta din Ploiesti.
De asemenea, alti vreo 30 de copii – pe grupe de varsta, repeta si se pregatesc la dans modern, cu speranta ca, peste ani, vor deveni… balerini.
Leon CHIRILA