Vasile Dancu: suspendarea a fost o greseala

Liderii PSD – foarte surprinsi de scorul inregistrat la referendum in competitia cu Traian Basescu – incep sa spuna ceea ce ar fi trebuit sa ia in calcul inaintea chemarii la urne. Pana sa inceapa prima analiza serioasa a rezultatelor si a cauzelor care le-au generat, unii au scapat porumbeii vestind astfel un potential cutremur.
Suspendarea presedintelui Traian Basescu a fost o greseala din punct de vedere strategic si tactic, a declarat ieri vicepresedintele Partidului Social Democrat, Vasile Dancu. „Da, suspendarea a fost o greseala din punct de vedere strategic si tactic. Am sustinut si inainte si pot sa sustin si acum ca a fost o greseala, dar aceasta nu este o victorie a mea, ci este mai degraba un esec”, a spus Dancu, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD.
In opinia sa, presedintele partidului, Mircea Geoana, este „vinovat intr-un sens simbolic, in care seful plateste eficienta sau ineficienta echipei. Mircea Geoana nu are nicio vina. Nu pot sa identific eu in acest moment”, a sustinut el. Vicepresedintele PSD considera ca nu a existat o campanie electorala propriu-zisa din partea PSD in perioada referendumului, ci o strategie in care social-democratii au respectat subiectele legate de comunicarea cu cetatenii in functie de timpul pe care l-au avut la dispozitie.