Cristiano Ronaldo – “Fotbalistul Anului” Starul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat Fotbalistul Anului reusind o premiera in Anglia, dupa ce si-a trecut in cont toate cele trei mari premii individuale ale sezonului. Extrema portugheza a terminat in fata lui Didier Drogba de la Chelsea si a colegilor Ryan Giggs si Paul Scholes in cea de-a 60-a ancheta organizata de FWA (Asociatia editorialistilor de fotbal). „Sunt absolut incantat sa castig un premiu atat de important. Este o onoare pentru mine”, a spus Ronaldo la aflarea vestii.
Presedintele FWA, Paul Hetherington a declarat: “Reprezinta o turnura impresionanta pentru jucator, care a fost aspru criticat dupa Cupa Mondiala de anul trecut, cand a jucat un rol important in eliminarea colegului de la Manchester, Wayne Rooney, la meciul Anglia – Portugalia din sferturile de finala. Acest premiu demonstreaza ca Anglia nu cauta razbunare si poate accepta si recunoaste un jucator stralucit. Este castigatorul pe merit al unei anchete dominate de jucatorii de la Manchester, fapt ce subliniaza succesul acestei echipe in sezonul actual”.
Ronaldo, in varsta de 22 de ani, a devenit primul jucator de la United care a castigat acest trofeu de la Teddy Sheringham in 2001 si primul portughez care obtine aceasta onoare. Cristiano Ronaldo a fost de asemenea votat si Jucatorul Anului si Jucatorul Tanar al Anului in ancheta Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti, efectuata luna trecuta. Portughezul, care a venit la United in 2003 de la Sporting Lisabona, pentru 12 milioane de lire sterline, a fost intr-o forma de invidiat in acest sezon, inscriind 22 de goluri pentru United cu care este aproape de a realiza „dubla”: campionat – cupa.