Conpet Ploiesti – FC 1 Decembrie 5-1 (3-0)

Stadion: „Conpet”, Strejnic; Spectatori:100
Evolu¡ia scorului:
1-0, minutul 9: gol de generic- Enescu a inscris din apropierea marginii terenului;
2-0, min 20: Codreanu a reusit majorarea scorului, dupa ce a trimis balonul cu latul din trei, patru metri;
3-0, min 33: Barbuceanu a inscris, stabilind rezultatul primei parti;
4-0, min 69: Vlad a punctat pentru a patra oara;
5-0, min 89: acelasi Vlad a reusit dubla;
5-1: Ghita a inscris golul de onoare al gazdelor;
Formatii:
Conpet: Bica (87- Dinu)- Petroiesc, Codreanu, Stan (64- Vlad)- Pantilimonescu, Baciu, Enescu, Diaconescu, Nenciu- Moise ( 71-Dicu), Barbuceanu (56-Curcan)
Antrenori: Marius Visan- Nicu Lazar
FC 1 Decembrie: Nunweiller- Dumitru, Gheorghe, Stan- Jecu, Teaca, Preoteasa (46-Grecu), Mihai (56- Ghita)- Fleser (81- Straut), Galben (74- Stancu), Serban
Antrenor: Pavel Buburuz
Cartonase galbene: Jecu (15), Serban (17), Gheorghe 961), Teaca (67)/ Codreanu (17), Vlad (70)
Cartonas rosu: Grecu (75)
Arbitri: Vasilica Tudor (Constanta)- Mariel Urs si Ciprian Aldea, ambii din Brasov.
Observator FRF: Teodor Taralunga


Fara comentarii, trei puncte!
„Trebuie sa castigam, pentru ca e seceta mare de puncte, in ultimele etape inregistrand numai rezultate negative: patru meciuri pierdute si o remiza. Avem nevoie de o victorie, pentru a ridica moralul echipei, pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru ca orice punct luat este binevenit in stabilirea configuratiei finale”, declara inaintea partidei de vineri, disputata in compania echipei FC 1 Decembrie, antrenorul secund, Nicu Lazar.
Asadar, elevii tandemului Visan-Lazar au intrat pe teren cu un singur gand – acela de a obtine toate cele trei puncte puse in joc pentru a urca in clasament si a ocupa un loc cat mai sus in ierarhie pana la finalul campionatului. Dupa ce, in tur, cele doua echipe au remizat pe terenul celor de la 1 Decembrie, scor 1-1, vineri, formatia care acum cateva etape lupta pentru locul care i-ar fi dat dreptul la meciul de baraj pentru promovare, a fost invinsa de ploiesteni cu un neverosimil 5-1.
Partida a fost dominata clar de conpetisti, care au deschis scorul inca din minutul noua, prin reusita de senzatie a lui Enescu, care a trims balonul, din preajma coltului de unde se executa cornerul, direct in poarta. In minutul 20, gazdele au beneficiat de o lovitura de colt, care a fost executata de catre acelasi Enescu, iar Codreanu, bine plasat in careul oaspetilor, a reusit, din trei metri, sa marcheze pentru 2-0. Baciu a ratat o buna oportunitate de a marca, dupa ce a trimis balonul peste transversala de la 20 de metri. Golul trei avea sa vina in minutul 33, atunci cand Barbuceanu, ramas singur in jumatatea cealalta, l-a driblat pe portar si a inscris pentru 3-0. O alta oportunitate a fost ratata, dupa „un-doi-ul” Moise – Barbuceanu, primul nereusind sa trimita balonul in ate, acelasi Moise mai ratand o ocazie in minutul 63.
Noul intrat Vlad a majorat avantajul gazdelor, ducand scorul la 4-0, dupa ce a expediat mingea in poarta, din cinci metri, cu latul. Golul de onoare al oaspetilor a fost reusit de Ghita, care a inscris dupa o greseala in defensiva gazdelor.Vlad a reusit dubla aproape de finalul partidei, dupa o pasa venita de la Enescu si… 5-1. In minutul 75, oaspetii au ramas in zece, Grecu fiind eliminat dupa acumularea celui de-al doilea galben.
In etapa viitoare, „transportatorii” se vor deplasa la Maneciu, pentru a da replica formatiei locale, Avantul, formatie virtual retrogradata in Liga A Prahova. In tur, pe teren propriu, Conpet s-a impus cu scorul de 3-1. Dupa acest rezultat, ploiestenii au urcat pe locul sapte in clasament, in timp ce partenera de intrecere din etapa viitoare, Avantul, a cedat ultimul loc unei alte formatii condamnate si ea la retrogradare- Flacara Moreni.
Laura M.