Ultima sedinta a Consiliului Local Sinaia a prilejuit o noua repriza de tachinare intre pri-mar si grupul PSD pe marginea man-datului din perioada 2000-2004, mandat in timpul caruia primarul Vlad Oprea sustine ca s-au facut numeroase ile-galitati. Intrebarea care a reaprins scanteia acestei polemici a apartinut consilierului PSD Mihai Buzea, care a dorit sa stie cine este firma „Quadrant Amroq Beverages”, firma care sponsorizeaza administratia sinaiana cu 98.000 de euro anual, vreme de patru ani, si de ce destinatia pe care o iau banii acordati de aceasta firma este stabilita de sponsor. „E bine ca aceasta firma e generoasa, dar cum se face ca tot ea hotaraste la ce vor fi folositi banii? Orice ban primit ca sponsorizare devine ban public, iar destinatia sa este hotarata de Consiliul Local”, a spus Buzea.
Dupa ce i-a reamintit consilierului ca societatea “Quadrant Amroq Beverages” este reprezentantul firmei Pepsi in Romania, primarul Vlad Oprea si-a redeschis tirada la adresa mandatului 2000-2004, cand, in fruntea Primariei Sinaia, s-a aflat pesedistul Ion Bucur. „Daca pana in anul 2004, astfel de contracte de sponsorizare nu se faceau, iar banii (primiti de Primarie – n.n.) se duceau in alte directii, sub forma de spaga catre diverse persoane, in momentul de fata, acesti bani intra in bugetul local si sunt folositi pentru a sprijini actiunile desfasurate de Primarie si de Consiliul Local. Sponsorul, conform Legii sponsorizarii, are dreptul sa spuna ce destinatie primesc bani. In momentul semnarii contractului, in 2004, au fost stabilite urmatoarele destinatii: formarea personalului, achizitionarea de dotari, realizarea de materiale de informare si promovare a evenimentelor organizate de Primarie, amenajarea centrului cultural si amenajarea centrului orasului”, a explicat Oprea.
Buzea nu s-a lasat mai prejos si i-a cerut primarului sa paraseasca zona aluziilor si sa treaca la demascarea ilegalitatilor: „Daca dl primar are informatii ca, in perioada 2000-2004, au fost comise ilegalitati, l-as ruga sa informeze organele in drept. Altfel, dl primar insusi comite o ilegalitate, tainuind aceste fapte”. „Nu sunteti dv, dle consilier, in masura sa ma judecati pentru ce spun. Ceea ce fac reprezinta doar actiunile mele si nu trebuie sa va dau dv socoteala pentru ele”, si-a aparat Vlad Oprea libertatea de expresie. Pe fir a intrat si seful PSD Sinaia, Ion Dilirici: „E a doua oara cand se fac acuzatii despre vechea administratie. Il rog pe dl primar sa deschida actiune penala impotriva fostei administratii, pentru ca face niste afirmatii publice, deosebit de grave, pe care noi nu le mai putem tolera. Rog sa se consemneze solicitarea mea”. Indemnat de colegii sai din PNL, primarul si-a mai domolit tonul, insa nu s-a lasat pana n-a avut ultimul cuvant. „E dreptul meu sa fac orice afirmatie publica. Cand voi considera de cuviinta, o sa-mi si argumentez spusele. Nu cand doriti dv, ci cand vreau eu”, a inchis Oprea discutia, rostind apasat cuvintele „vreau” si „eu”.
Ionut STANESCU