Invierea lui Hristos, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, a eliberat omul de sub puterea intunericului. Intunericul a fost risipit. Lumina a tasnit din mormant si de atunci lumineaza tuturor celor care vor sa o vada. Bucuria impartasirii de lumina lui Hristos este fireasca; am fost creati sa cautam lumina, sa tindem spre ea si sa fugim de intuneric.
Prin invierea lui Hristos, toate stradaniile noastre capata un sens nou, pentru ca se alimenteaza cu lumina Invierii si contribuie la biruinta Luminii. Datorita Invierii lui Hristos, viata noastra capata o noua valoare.
Salutul crestin “Hristos a inviat !” este o marturisire ca exista inviere, ca Hristos este viu si ca va fi inviere si pentru noi, viata este mai tare decat moartea, raul a fost biruit, intunericul a fost risipit; Hristos a inviat pentru noi si ne-a deschis Raiul.
Invierea lui Hristos trebuie sa fie nu numai motivul, ci si puterea de a iesi din moartea pacatului, a vrajbei, a rautatilor, a faradelegilor, a dezbinarii, egoismului, lacomiei, mandriei si invidiei, pentru a invia si noi de la o conduita omeneasca si crestineasca, odata cu Hristos. Noi nu l-am vazut pe Hristos cand a inviat, dar L-am simtit in viata noastra.
Cu durere constatam ca invierea lui Hristos nu mai este respectata in sensul ei adevarat. Pentru ca oamenii care fac legile lumii de azi nu mai au frica de Dumnezeu si nu mai respecta sfaturile Lui, iar legile facute de ei nu au la baza principiile crestine. Ne preseaza prin orice mijloace si metode sa acceptam prostitutia, homosexualitatea, drogurile, toate ca mijloace de eliberare. Libertatea adevarata este cu Hristos si nu fara El. Nimeni nu poate cladi ceva valabil si durabil si nimeni nu poate salva lumea in afara invierii lui Hristos. Nimeni nu-si poate cladi fericirea pe seama nefericirii celor multi ! De aceea a inviat Hristos pentru toti oamenii, ca sa arate ca nu ne putem mantui decat impreuna.
Veniti de luati Lumina !
Pr. Stefan Al. SAVULESCU