Alesii nici macar nu stiu la ce usa sa bata

* Consiliul Judetean nu mai este „taticul” bun la toate

In judetul Prahova, dintre cele 90 de comune existente, doar in 53 a fost introdusa alimentarea cu gaze. In restul localitatilor, oamenii fac focul cu lemne si se incalzesc la gura sobei. Cand sunt intrebate de introducerea gazelor in comunele pe care le conduc, autoritatile ridica din umeri si arunca vina pe… judet. Iar judetul, mai exact reprezentantii Consiliului Judetean Prahova spun ca nu mai este de competenta acestora sa se ocupe de acest domeniu. In acest cerc vicios se invartesc si alesii din Apostolache si Gornet-Cricov care nu stiu cui trebuie sa se adreseze pentru introducerea sistemului de alimentare cu gaze in localitatile respective, ca sa nu mai vorbim de momentul in care locuitorii ar putea renunta la butelii pentru aprinderea aragazului.
Intrebat daca s-au facut ceva demersuri in acest sens, primarul comunei Apostolache, Mihail Bratu, ne-a spus: „Au avut loc discutii cu Consiliul Judetean Prahova cu ceva timp in urma, insa nu s-a concretizat nimic”. Si cam in acelasi mod ne-a raspuns si viceprimarul din Gornet-Cricov, Marian Nitu, care ne-a precizat ca institutia care ar fi trebuit sa inceapa demersurile la acest proiect este „tot administratia judeteana, care nu a luat nicio masura in aceasta privinta”.(?!?)
Ceea ce nu stiau reprezentantii autoritatilor locale este ca distribuitorul de gaze este o societate privata si ca solicitarile trebuie sa mearga direct la aceasta. Vicepresedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, ne-a declarat ca „administratia judeteana nu are nicio responsabilitate in ceea ce priveste alimentarea cu gaze a localitatilor. Conducerile administratiilor locale trebuie sa se adreseze direct distribuitorului”.
Camelia NASTASE