* Cei mai buni sportivi nu vor participa, fiindca vor sa se incadreze in randul SRI-ului !

Ieri, lotul national de karate traditional a plecat in Tatarstan (Rusia), pentru a participa la Campionatul European de Karate Traditional (fudokan- shotokan). La competitie vor fi prezenti si patru reprezentanti ai Clubului Sportiv Conpet-Petrolul Ploiesti, pregatiti de catre antrenorul gruparii ploiestene, Aurelian Nicolae. Astfel, prahovenii care vor apara culorile tricolore ale tarii noastre la competitia respectiva sunt Adrian Cojocaru si Laura Severfi (seniori), Manona Danciu (tineret) si Ionut Serban (juniori).
Antrenorul Nicolae este optimist, el sperand ca sportivii clubului ploiestean sa obtina rezultate demne de cele anterioare, fiindca Danciu si Severfi sunt detinatoarele titlului continental, obtinut in Italia, la sfarsitul anului trecut. Din cauza costurilor destul de ridicate pentru participarea la competitia europeana, numarul sportivilor ploiesteni aflati in cadrul lotului national este restrans, clubul si sportivii suportand majoritatea costurilor de deplasare.
De retinut este faptul ca, la acest campionat, cateva tari din vestul Europei au refuzat sa participe, pe motiv ca siguranta delegatiilor este periclitata de insecuritatea din zona, locul de desfasurare al concursului fiind teatrul conflictelor inter-religioase.
Chiar daca in lotul care va participa la Europene sunt inclusi sportivi talentati de la CS Conpet-Petrolul Ploiesti, clubul prahovean nu va conta pe aportul celor mai valorosi seniori din tara, Robert Miclea si Iulian Patrascu. Cei doi nu vor concura la competitie deoarece, chiar pe durata intrecerilor, vor avea de sustinut, in Ploiesti, examenul de masterat, pentru a se incadra in randul Serviciului Roman de Informatii.
Antrenorul Nicolae s-a aratat intelegator in privinta deciziei acestora de a nu participa la Europene, declarand: “Este normal, pentru orice persoana de 27 de ani, sa se gandeasca si la viitorul sau. Cu atat mai mult cu cat, la karate traditional, nu se castiga decat distinctiile de merit sportiv, din punct de vedere financiar, acest sport fiind foarte limitat”.
Petre A.