Andrei Marga, pe vremea cand era ministru, se duce in magazinul Victoria sa isi cumpere cravate si camasi. Dupa ce isi cumpara cravate, vrea sa ii dea 50.000 spaga vanzatorului, insa acesta refuza:
– Nu pot sa primesc, domnule ministru, pentru ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant.
Nervos, Marga se duce la raionul de camasi. Isi cumpara cateva camasi si vrea sa ii dea spaga 50.000 vanzatorului, care il refuza:
– Nu pot sa primesc, domnule ministru, ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sunt in invatamant, ii spune vanzatorul.
Super-nervos, Marga iese din magazin si vede un cersetor in fata maga-zinului. Se gandeste putin si vrea sa ii dea 100.000 de lei cersetorului. La care acesta ii spune:
– Nu pot sa primesc, domnule ministru…
Deja cu nervii la pamant, Marga il intrerupe:
– Sa nu spui ca si tu ai fost profesor universitar.
– Nu, ii raspunde acesta, eu chiar sunt profesor universitar, dar am ora libera acum.
***
In sfarsit, ginerele s-a instalat in casa soacrei. Aceasta ii da instructiuni despre cum sa se poarte pentru a convietui placut:
– Draga, ia aminte: daca ma vei vedea vreodata cu nodul de la batic in partea dreapta sa te feresti din calea mea ca e de rau; daca ma vezi cu nodul de la batic in partea stanga, atunci am ceva cu tine si asta e si mai rau. In cazul in care, totusi, ma vezi cu el pe mijloc, sunt binedispusa si poti sa te porti cum vrei.
Ginerele:
– Iar tu, mama-soacra, DE MA VEI VEDEA CU TIGARA INTR-O MANA SI CAFEAUA IN CEALALTA, SA STII CA D-AIA NU MAI POT EU DE NODUL TAU DE LA BATIC !
***
Un cunoscut senator a fost supus unei interventii chirurgicale urgente. I s-a expediat o telegrama cu urmatorul text: Senatul, adunat in plen, va ureaza o cat mai grabnica insanatosire, cu 178 voturi pentru, 173 contra si 5 abtineri.
***
Primul ministru si ministrul de finante au iesit, dupa sedinta, din sediul Guvernului:
– Caline, zise Vosganian, ce zici, luam ceva ?
– De la cine sa mai luam?!
***
Gigi inotatorul merge cu vaporasul in Oceanul Pacific in vacanta.
Vaporasul se scufunda si scapa doar Gigi si Claudia Schiffer pe o insula pustie. Isi fac colibe, incet-incet se acomodeaza unul cu altul. Era o singura problema: pe masura ce trecea timpul Gigi era tot mai trist.
Claudia incerca sa-l invioreze insa nu reusea. Dupa cativa ani, Gigi era intr-o stare deplorabila. Intr-o zi o ia pe Claudia de mana si o duce pe o stanca.
– Claudia, te rog sa te dezbraci !
– Gigi scumpule, de ce n-ai spus asa de la inceput, mi se parea ciudat ca m-ai adus aici.
Claudia si Gigi se dezbraca, dupa care:
– Claudia, acum te rog sa iei hainele mele !
Se imbraca Claudia cu hainele lui Gigi dupa care Gigi o ia pe Claudia si-i spune:
– Mai Costele, stii tu cu cine am trait eu ultimii cativa ani ?

Morala: Romanul daca nu se lauda…
***
Doi amici stau de vorba:
– Ce crezi, intreaba primul dintre ei, mai este actuala vechea deviza leninista: ,,Invatati ! Invatati ! Invatati ?”
– Celalalt raspunde: mai mult decat actuala, dar in forma: „Inhatati ! Inhatati ! Inhatati !”…