Ploiestenii – terorizati de poluarea fonica

Daca sunteti in trecere pe strazile Mircea cel Batran sau Mihai Bravu, ar trebui sa va puneti mainile in urechi; ca sa nu mai vorbim despre cei care locuiesc in zona respectiva. Si asta deoarece, conform unui studiu realizat de specialisti, acestea sunt cele mai poluate zone din punct de vedere fonic; media numarului de decibeli (dB) zi/noapte este de 87, numarul maxim acceptat in exterior fiind de 50 dB ziua si 40 noaptea. Zone cu un nivel ridicat de poluare fonica se afla si la intersectia Republicii cu Soseaua Vestului, dar si in zona Tribunalului Ploiesti, cu un nivel de 75 dB. Dupa cum ne-a declarat directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti (RASPP), Mihail Faca: „In general, zonele cele mai poluate fonic sunt cele in care exista un trafic intens de circulatie, si anume: Piata Anton, Palatul Administrativ, intersectia Vestului cu Malul Rosu, Complexul Aurora, intersectia Marasesti-Soseaua Vestului, zona Mihai Viteazu, unde nivelul decibelilor este peste limita normala”. Printre zonele zgomotoase din oras se afla si cele in care tramvaiele 101 si 102 au statii, aici numarul decibelilor fiind de 65.
Pe timp de noapte, zonele cele mai poluate fonic sunt in apropierea Colegiului „I.L.Caragiale” si pe strada Zidari (in spatele blocurilor de pe Republicii), unde se inregistreaza aproape dublu fata de numarul maxim admis de decibeli. In schimb, zonele care se incadreaza in limitele normale din punct de vedere fonic pe timp de noapte sunt zonele industriale care au un trafic redus noaptea, cum ar fi: strada Laboratorului, zona Upetrom, Xenia.
Potrivit lui Mihail Faca, „Regia a achizitionat si un sonometru (n.n. aparat de masurare a zgomotului), pe care il vom folosi atat in exteriorul, cat si in interiorul cladirilor, pentru a masura gradul de poluare fonica in municipiu. In privinta masurilor care se vor lua pentru diminuarea zgomotului din Ploiesti, directorul RASPP a spus ca, in perioada imediat urmatoare, va inainta un raport Comisiei de Circulatie din cadrul Consiliului Local, care este cea mai in masura sa ia hotararile necesare.
Camelia NASTASE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa Radio Erevan
Articolul următorBaschet