Foarte multe persoane se intreaba adesea: De ce m-am imbolnavit ? Raspunsul pe care il dau medicii este acela ca boala reprezinta, de fapt, un dezechilibru care se instaleaza in complexul organismului uman. Orice om se naste cu un bagaj genetic, cu o mostenire de la parintii sai, cu anumite zone slabe ale organismului, care la un moment dat se decompenseaza si pot determina aparitia bolii. Insa, si fiecare persoana prezinta o sensibilitate individuala, fapt ce poate duce la dezvoltarea anumitor maladii. Boala nu este altceva decat un mesaj codificat, simptomele ei alcatuind un limbaj propriu fiecarui organism. Daca organismul este rezistent, daca are o imunitate buna, persoana respectiva nu se va imbolnavi. Dar, de cele mai multe ori, boala apare in momentul in care organismul este slabit si interactioneaza cu un factor de agresiune, cum sunt bacteriile, virusii, frigul, umiditatea sau caldura excesiva, precum, si intr-un moment de nemultumire cauzata, spre exemplu, de decesul cuiva drag sau de o despartire.
Pentru a avea un organism sanatos, se recomanda, cu predilectie, sa duceti o viata echilibrata si sa respectati o igiena a alimentatiei. In general, sedentarismul, consumul excesiv de medicamente, aerul poluat si stresul sunt cauze importante de dezechilibru pentru organism. O alimentatie cat mai naturala cu putinta, bogata in fructe si sucuri de fructe, legume proaspete, cereale, etc ofera organismului sursa de energie de care are nevoie pentru a se mentine sanatos.
De asemenea, medicii precizeaza ca, in privinta unui tratament, durata acestuia se stabileste in functie de vechimea bolii, de gravitatea ei, de medicamentele luate anterior si de gradul lor de toxicitate. Tratamentul este strict individualizat pentru fiecare bolnav in parte si sunt recomandate controale periodice la medic.
Pe de alta parte, specialistii afirma ca alimentele semipreparate sunt bogate in substante chimice, aditivi, grasimi, proteine animale, toate deosebit de periculoase pentru sanatate, mai ales daca sunt consumate in cantitati considerabile. Din pacate, dulciurile duc la cresterea grasimilor din sange si la depunerea lor pe peretii vaselor de sange, inclusiv pe vasele inimii. Acestia sustin ca o alimentatie dezechilibrata, cu mese neregulate, sau administrarea de medicamente fara avizul unui specialist vor avea efecte negative asupra starii de sanatate.