ADMINISTRATOR, TERORIZAT PENTRU TAXA DE PROTECTIE
Politistii prahoveni au anihilat, ieri, un grup infractional format din sapte persoane care actiona pe raza oraselor Campina, Baicoi si comunele limitrofe acestora. Totul a pornit de la sesizarea unui administrator al unei societati comerciale din Campina, terorizat, de mai bine de trei saptamani de apelurile telefonice ale celor sapte. Concret, acestia il amenintau ca, daca nu va plati «o taxa de protectie» de 6.000 de lei, o serie de bunuri de valoare ale acestuia vor fi incendiate, dar si el, ca persoana, va avea de suferit. Administratorul, insa, a cerut sprijinul politistilor care au marcat banii ce urmau sa fie dati santajistilor. S-a realizat flagrantul, cei sapte (sase erau prahoveni, unul bucurestean) cazand in plasa politistilor. Initial, fata de faptuitori s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, insa, in urma prezentarii in fata instantei de judecata – cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de santaj – aceasta a emis pe numele lor, mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.
N.D.
IN BULGARIA – MOTIUNE DE NEINCREDERE IMPOTRIVA GUVERNULUI
Opozitia bulgara a depus ieri o motiune de neincredere la adresa Guvernului socialist, pe care il acuza ca nu a reusit sa implementeze o serie de reforme in domeniul sanatatii. Motiunea are, insa, sanse foarte mici sa fie adoptata deoarece coalitia tripartita de guvernamant din Bulgaria se bucura de o majoritate confortabila in Parlament. Aceasta este cea de-a doua motiune de neincredere formulata impotriva guvernului, care a preluat puterea in august 2005. Guvernul de la Sofia a fost criticat pentru ca nu a reusit sa creasca nivelul de trai al populatiei si nu a furnizat servicii medicale eficiente si de calitate pentru cei aproape 8 de milioane de bulgari. In ultima perioada, in mai multe orase din Bulgaria, au avut loc miscari de protest organizate de pensionari, medici si asistente medicale care au cerut pensii si salarii mai mari si reforme sanitare urgente.
SALARIU ANTI-FUMAT, IN AUSTRIA
O companie din Viena ofera mariri de salariu si beneficii angajatilor care se lasa de fumat. Astfel, un lucrator care renunta la tigari, va primi 100 de euro in plus la salariu si doua cosuri de fructe pe saptamana. Conducerea firmei spera ca aceasta cheltuiala suplimentara merita, deoarece, oamenii petrec mai putin timp la fumat, ceea ce duce la cresterea productivitatii. „Fiecare fumator petrece in medie 20 de ore pe luna fumand la serviciu. Salariatii sanatosi reprezinta, de asemenea, un castig in materie de productivitate”, a declarat un purtator de cuvant al firmei austriece. Compania are 9 angajati, dintre care 7 erau fumatori. Dupa lansarea acestei initiative, toti lucratorii au decis sa renunte la tutun si chiar au desfiintat fumoarul. In plus, oamenii au semnat un acord prin care se angajeaza sa doneze 600 de euro unei organizatii umanitare, daca revin la vechiul viciu.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorTRADITII