Extractul din muguri de alun se foloseste ca adjuvant in ciroza hepatica, intoxicatia alcoolica, patologie respiratorie cauzate de insuficienta pulmonara si astm bronsic. De asemenea, extractul de muguri de alun este foarte eficient in tratamentul bronsitelor. El opreste distrugerea tesutului pulmonar si ii reda elasticitatea. Extractul mai este folosit in caz de hepatite cronice, ciroza hepatica, insuficienta hepatica, anemie, artrite ale membrelor inferioare. In perioada sarcinii si a alaptarii produsul se ia cu precautie, numai la indicatiile medicului. Extern, extractul este folosit sub forma de spalaturi pentru tratarea si cicatrizarea ulcerelor varicoase. Tot ca cicatrizant, acest remediu este folosit sub forma de spalaturi sau de comprese pentru rani si pentru alte leziuni la nivelul pielii.
INFOMEDICA
Oamenii de stiinta au facut noi descoperiri in ceea ce priveste citirea gandurilor. Profesorul John-Dylan Haynes, de la Institutul Max Planck din Germania, a utilizat scannere cerebrale pentru a masura modificarile fluxului de sange din creier si a identifica, astfel, felul in care acestea semnaleaza intentiile. Pana acum, nimeni nu a reusit sa deduca din activitatea cerebrala felul in care va actiona cineva. Subiectii care au participat la studiu au ales intre doua operatiuni matematice simple: adunarea sau scaderea a doua numere, operatiune care a trebuit pastrata in minte timp de cateva secunde, pana cand numarul rezultat in urma calculului facut in minte va aparea pe ecranul unui computer.
Folosind o metoda de scanare denumita rezonanta magnetica functionala, cercetatorii au identificat intentiile subiectilor, cu o acuratete de 70%.
Descoperirea ar putea fi utilizata in folosul tetraplegicilor, care ar avea posibilitatea sa isi miste membrele artificiale si sa opereze un computer doar cu puterea gandului.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE Ana-Maria DRAGOMIR