Desi primarul municipiului, Emil Calota se astepta ca ploiestenii sa fie interesati intr-un numar mult mai mare de modul in care se vor cheltui banii din bugetul local, in 2007, cetatenii nu s-au aratat prea curiosi sa afle proiectele administratiei locale.
Scaunele din Aula Universitatii „Petrol-Gaze” unde a avut loc dezbaterea publica au fost doar pe jumatate ocupate, si asta punandu-i la socoteala si pe reprezentantii administratiei locale si centrale.
In ceea ce ii priveste pe cei care au fost prezenti, acestia n-au pierdut ocazia in a-si exprima nemultumirea, fie fata de cheltuirea banilor publici in 2006, fie fata de lipsa canalizarii si a apei in unele zone din oras, si nu in ultimul rand fata de problema curateniei ori a cozilor formate in fata ghiseelor unde se achita taxele si impozitele locale.
La toate problemele ridicate, ploiestenii au primit raspunsuri de la primarul Emil Calota.
Referitor la investitiile care se vor realiza, anul acesta, in Ploiesti-pe care le-am facut publice, de altfel, si in editiile trecute ale ziarului nostru, inclusiv ieri- reprezentantii administratiei au anuntat ca, in prezent, se lucreaza la pistele de biciclete care se vor amenaja intre zona centrala si campusul universitar pe o lungime totala de 4,4 km. Totodata, pentru programul de dezvoltare in domeniul sportiv, Emil Calota a anuntat ca ieri a sosit primul transport de panouri de baschet, ce urmeaza a fi amplasate pe 30 de terenuri de sport amenajate in scoli si cartiere.
La aceasta intalnire, primarul si-a exprimat si punctul de vedere privind viitorul imediat al administratei publice, in noul context al integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana: „Desi am sustinut tema descentralizarii administratiei publice locale, acum pledez in favoarea unei concentrari a acesteia. In situatia in care se afla acum Romania, in postura de stat membru al UE la inceput de drum, cred ca, pentru inceput, tinand cont si de handicapul administratiei de a absorbi fondurile europene, ar fi mai buna o concentrare a seviciilor administratiei”.
Camelia NASTASE