Cartofii verzi incol¡i¡i contin doi alcaloizi toxici-chaconina si solanina – de aceea, consumati in cantitati mari pot fi otravitori. Nutritionistii atrag atentia ca si in cantitati reduse solanina poate sa provoace persoanelor sensibile migrene sau somnolenta. Ca urmare, orice cartof incoltit trebuie aruncat.
—————————————
Inrudite cu nucile si alunele, castanele au continut de 20 de ori mai redus de grasimi. Pentru ca nu au colesterol si contin foarte putin sodiu, sunt recomandate in alimentatia celor cu afectiuni cardiace. De asemenea, pot sa fie consumate si de persoanele care prezinta intoleranta la gluten ,inclusiv sub forma de faina de castane.
INFOMEDICA
Specialistii au stabilit o lista a medicamentelor care va pot reda dispozitia: legumele si fructele proaspete (de preferinta consumate in stare cruda); cerealele neprocesate; produsele lactate degresate (iaurt, lapte, branza), o cantitate moderata de carne rosie (oaie, vita, porc), pestele, carnea de pasare, ouale, fructele uscate, in special stafidele.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE, Ana-Maria DRAGOMIR