Echipa fanion a judetului Prahova, FC Petrolul Ploiesti, isi va relua pregatirile in data de 10 ianuarie, cand toti componentii lotului, cu exceptia lui Ionut Irimia, vor fi prezenti la sediul clubului.
O absenta notabila va fi cea a antrenorului principal Marin Barbu, care va reveni langa elevii sai pe 14-15 ianuarie, mai exact dupa ce va participa la cursurile necesare obtinerii licentei PRO, absolut necesara pentru a conduce o echipa de prima divizie. Ceea ce dovedeste o data in plus ca obiectivul principal este cel al promovarii. Daca acest fapt se va petrece, antrenorul Petrolului ar fi la a doua promovare consecutiva, dupa ce, in editia 2005-2006, a reusit la pas sa readuca echipa lui Gheorghe Stefan in prima serie valorica a tarii.
De la resedinta sa din Sfantu Gheorghe, antrenorul ploiestenilor, aflat intr-o stare de sanatate nu tocmai buna, a fost foarte scurt in privinta plecarii sale in Portugalia: „ Am vazut mai multi fotbalisti din esaloanele inferioare, B si C, printre care si brazilieni, dar si preturile de achizitionare sar cu mult peste 150.000 euro. Ori, nu ne putem permite acest lux. Nu va ascund faptul ca, in mod special, l-am remarcat pe mijlocasul central Mala, de la echipa din divizia secunda Estoil, care are o tehnicitate si o clarviziune in joc deosebite. Are si o varsta acceptabila, 26 de ani, fiind capitanul echipei din Guineea Bissau.
Desigur „pisica” este aruncata acum in curtea stadionu-lui „Ilie Oana”, a principalului sponsor oficial al echipei, care va aprecia daca un posibil transfer al „ portughezului” Mala va putea fi pus in practica. Oricum, una este optiunea antrenorului si, desigur, alta va fi posibilitatea inregimentarii acestuia sub culorile „ galben-albastre” ale FC Petrolul Ploiesti.
Laura MIHAI; Nelu STEFANESCU