Petrecaretii au dat de lucru doctorilor

Recentele sarbatori par sa-i fi gasit pe prahoveni ceva mai cumpatati, fata de anii precedenti. Statisticile Serviciilor de Urgenta arata ca doar cei petrecareti si violenti au “rupt” ritmul adresabilitatii normale la serviciile de urgenta. Potrivit medicului Daniel Nicolae, director al institutiei amintite, intre cele 500 de solicitari s-au regasit mai ales persoane cu stari febrile si boli respiratorii, dar si cu afectiuni cardiologice sau stari de agitatie generate de consumul excesiv de alcool. La Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, in decursul acelorasi zile, situatia s-a incadrat in media specifica acestei perioade: aproximativ 400 de prezentari la Sectia Interne, peste 20 interventii la Chirurgie si 43 de urgente majore la Camera de Stabilizare.
Poate cei mai fericiti dintre medici, dupa cum ne-a declarat dr. Constantin Bordeianu, seful Sectiei de Oftalmologie, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, au fost specialistii din cadrul acestei sectii, deoarece, in aceasta perioada, nu s-a inregistrat niciun accident ocular. Instituirea masurilor restrictive cu privire la utilizarea materialelor pirotehnice a avut, iata, efectul scontat. Din pacate, inconstientii care se tin de apeluri false la Salvare n-au lipsit. Cateva zeci de apeluri au fost inregistrate in special de la cei carora alcoolul le-a dat chef de glume. Medicii sustin insa ca se asteapta, azi-maine, la o scadere a numarului pacientilor, dar, cu siguranta, ultimele zile vor da din nou tonul petrecerilor pe fondul carora sunt de asteptat diverse agresiuni si accidente care dau de lucru medicilor.
Ana-Maria DRAGOMIR

Cozi la fisc si banca

Dupa minivacanta de Craciun institutiile bancare din Ploiesti au fost luate ieri, cu asalt. Ceea ce demonstreaza ca, fara banci, viata orasului se misca greu. Dupa cele doua zile de pauza de la inceputul acestei saptamani, institutiile publice si-au ridicat obloanele, agentii economici au inceput sa efectueze operatiunile bancare, iar cetatenii sa-si plateasca facturile si ratele. Pana pe la pranz, s-a stat ceasuri intregi la coada. Dupa-amiaza, aglomeratia a inceput sa se reduca simtitor.
Aceeasi agitatie, a fost, ieri, dimineata, si la casieriile Serviciului Public Finante Locale Ploiesti, ca apoi, dupa pranz, aglomeratia sa se mai reduca, dupa cum ne-a confirmat si directorul institutiei, Ion Marina. Contribuabilii ploiesteni au dorit, inca de la primele ore, sa-si plateasca restantele la taxele si impozitele locale. Mai ales ca aceia care nu s-au incadrat pana la ultimul termen de plata pentru acest an – 15 noiembrie – acum sunt obligati sa plateasca majorari de intarziere de 0,1% pentru debitul restant. Astazi casieriile fiscului local vor fi deschise intre 8.00 si 16.30, iar pe 29 decembrie, intre 8.00 si 12.00.

Din nou la cumparaturi

In piata centrala a Ploiestiului, a fost azi zi obisnuita. Cei mai solicitati erau comerciantii de fructe. Fie pentru ca dupa atatea sarmale, dupa cum spun si doctorii este mai mult decat recomandata o cura de fructe si legume, fie pentru reaprovizionarea de Revelion.

Nervi si claxoane pe trecerile de pietoni

Claxoane si nervi intinsi la maximum, pe la ora 15.30, ieri, langa parcul de langa Halele Centrale. Atat pietonii, cat si soferii erau cu ochii atintiti pe semafoare. Numai ca, acestea refuzau sa functioneze. Nu din cauza faptului ca erau defecte, ci pentru ca taman atunci se inlocuiau cu altele noi. Asa ca, in momentul in care cu totii – pietoni si soferi – au realizat acest lucru, s-a traversat si circulat, in acelasi timp. Situatia a fost valabila si la trecerea de pietoni din fata Casei Casatoriilor, iar dupa cum am aflat, aceasta nu va ramane singulara, intrucat toate semafoarele de pe cele mai importante artere din oras vor fi inlocuite cu altele, noi.
N. DUMITRESCU