• Opt persoane au refuzat internarea

Cu o zi inaintea Ignatului, Prahova inregistra, deja, 25 de focare de trichineloza. Intre localitatile unde acestea au fost depistate figureaza Ploiesti, Valenii de Munte, Busteni, Baicoi, Poiana Campina, Banesti, Brazi, Floresti, Barcanesti si Scorteni.
Directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, Anca Ditu, ne-a declarat ca, in astfel de situatii, reprezentantii societatii “Protan” Ploiesti, impreuna cu medicii veterinari, se deplaseaza la fiecare gospodarie afectata, pentru a se elibera un certificat sanitar-veterinar si a se confisca intreaga cantitate de carne infestata, fara ca proprietarul animalului sa fie despagubit. „In acelasi timp, va fi efectuata o ancheta epidemiologica, prilej cu care eventualii consumatori din carnea infestata sunt sfatuiti sa se prezinte, de urgenta, la medic”, adauga directorul Ditu.
Contactand, ieri, conducerea Spitalului de boli infectioase Ploiesti, directorul acestei institutii, dr. Florentin Georgescu, ne-a precizat ca, „s-au prezentat opt persoane, din zonele Floresti, Baicoi, Valenii de Munte si Campina, care au refuzat, insa, sa ramana spitalizate”.
D. CONSTANTIN