Au revenit unde le este locul

* HCF Piatra Neamt – Activ Ploiesti 27-21 (11-7)
Dupa cele doua victorii consecutive ale ploiestencelor de la Activ, sperantele acestora de a prinde un loc in Liga Nationala crescusera in mod considerabil. Insa, a fost doar o zvacnire care s-a incheiat, ieri, in Moldova. Jucatoarele de la Activ au fost intrecute, fara drept de apel, de catre formatia care, cu doar cinci zile in urma, fusese trimisa acasa cu gustul amar al infrangerii in suflet, de cealalta formatie ploiesteana, Clubul Sportiv Municipal. Antrenorul Activului, Marian Bratu, a inceput partida cu deja clasicul: Ifrim – Nastase, Dobra, Toia, Iordache, Giurgiu, Vladut, iar pe parcurs au mai evoluat Stefan, Smarandache, Costache. In privinta evolutiei jocului dintre cele doua grupari, gazdele au avut initiativa pe intreaga durata a meciului, fiind ajutate, intr-o mare masura, si de greselile ploiestencelor. Acestea au ratat mai multe aruncari de la sapte metri, lucru care a fost penalizat dur de nemtence, pe contraatac. Diferenta scorului a ramas, pana la final, in jurul a cinci goluri in favoarea echipei din Piatra Neamt, jucatoarele de la Activ dovedind ca nu se pot ridica la nivelul valoric al formatiilor fruntase ale clasamentului.
Bratu ne-a precizat dupa incheierea partidei :”Ratarile noastre au decis, foarte mult, soarta intalnirii, nereusind sa inscriem din pozitii clare. Sunt dezamagit de prestatia sportivelor mele, care nu aplica sfaturile date, valoarea lor fiind foarte scazuta la aceasta ora. Este adevarat ca vorbeam, dupa cele doua victorii avute, despre progresul echipei, dar cand ne confruntam cu o formatie mai puternica nu ne ridicam la nivelul acesteia. Dupa cum se stie, la inceputul campionatului, nu am fost de acord cu principalul finantator al clubului ( n.r., Cristian Iancu ), cand acesta a stabilit drept obiectiv clasarea in primele doua locuri ale Diviziei A. Se pare ca am fost destul de realist declarand, atunci, ca mai sus de pozitia a treia nu putem urca.”
In ceea ce priveste evolutia echipei in prima parte a competitiei, precum si despre asteptarile pentru anul viitor, acesta ne-a mentionat : “Incercam sa stabilim un de valoare, dar nu se poate realiza decat cu jucatoare noi. Problemele lotului actual nu sunt de ordin numeric, ci valoric! Avem nevoie de un conducator bun de joc, un inter si o extrema. Numai asa putem evolua de la stadiul in care ne aflam.” Principalele marcatoare ale ploiestencelor au fost Stefan ( 7 goluri ), Vladut ( 6 ) si Iordache ( 4 ). In urma infrangerii suferite in deplasare, Activ a incheiat prima parte a Diviziei A pe locul patru, cu un total de 14 puncte, ajungand la patru puncte in spatele moldovencelor din Piatra Neamt. Reluarea campionatului este programata pentru data de 27 ianuarie, atunci cand cele doua reprezentante ale Ploiestiului, CSM si Activ, se vor intalni, intr-o partida ce se va desfasura in Sala Sporturilor din Ploiesti.
Petre APOSTOL