Tintaura este una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante din flora medicinala romaneasca. Produsul are efecte miraculoase pentru alinarea simptomelor pacientilor bolnavi de infectii respiratorii acute. In cazul infectiei gripale, reduce febra, elimina durerile musculare, calmeaza durerile de cap si stimuleaza apetitul alimentar. De asemenea, elimina starile de oboseala fizica si apatie care apar in timpul bolii, ajutand corpul si psihicul sa lupte foarte eficient impotriva gripei. Tintaura este utilizata si in intoxicatiile alcoolice si cele cu substante chimice. In acest scop se administreaza 1-2 cani de ceai pe zi. Cel mai important efect al sau in aceste cazuri este cel drenor si protector hepatic, tintaura ajutand ficatul, care este cel mai solicitat organ in cazul intoxicatiilor de orice fel.  Produsul este util in procesul reducerii greutatii corporale, deoarece favorizeaza procesele de eliminare, scoate apa din tesuturi si mareste tonusul fizic si psihic.
INFOMEDICA
Folosit adesea impotriva cancerului de prostata, noul tratament impotriva cancerului de san, are la baza administrarea injectiilor cu o substanta ce inhiba producerea hormonului masculin, testosteron.
Acest tratament chimic echivaleaza cu scoaterea ovarelor, dar are un mare avantaj: nu este permanent, astfel ca se mentine posibilitatea ca femeia sa aiba copii. Medicamentul opreste producerea hormonilor, care controleaza ovarele si care cauzeaza ciclul lunar, echivaland astfel cu menopauza naturala. Efectele secundare ale tratamentului sunt, in principal, bufeurile de caldura si starile de nervozitate, potrivit cercetatorilor americani, care au dezvoltat medicamentul. Femeile care parcurg tratamentul, spun insa, ca este un pret mic de platit, pentru posibilitatea de a putea avea copii pe viitor.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE, Ana-Maria DRAGOMIR