La Comarnic multe lucruri par incredibile, mai ales acum cand Romania se pregateste sa adere la Uniunea Europeana. Iata doar cateva exemple.
Desi exista o usa de acces, calatorii sunt nevoiti sa ocoleasca gara pentru a ajunge pe peron, fiindca usa respectiva este inchisa. Iar de cum se lasa intunericul, situatia devine si mai grava, intreaga gara fiind cufundata in bezna, iar personalul CFR fiind obligat sa se foloseasca de lumanari pentru a putea vinde bilete calatorilor.
„Usa este inchisa din cauza faptului ca oameni de rea credinta sustrag bancile din sala de asteptare”, sustine Vasile Chelaru, sef de gara la Comarnic.
„Nu pot sa-mi cumpar bilet pentru ca in gara nu este curent. Probabil ca CFR-ul nu a platit factura de energie electrica sau seful de gara face economie”, ne-a spus un localnic, Constantin Iancu, evident nemultumit.
Am mai aflat ca la gara din Comarnic sunt probleme cu plata energiei electrice inca din anul 2000 si ca este a treia oara cand, in perioada Sarbatorilor, angajatii si calatorii bajbaie pe intuneric. Cladirea administrativa, anexele si peronul sunt lipsite de curent electric. Seful de gara din Comarnic stie doar ca facturile nu au fost platite si, desi a informat conducerea societatii, situatia nu a fost scoasa la… lumina. Si la administratie se cunoaste ceea ce se petrece la gara, dar nu se poate interveni in niciun fel:
„Am luat la cunostinta despre situatie, insa noi nu-i putem ajuta, deoarece gara nu apartine de primaria din Comarnic”, ne-a precizat Sorin Peticila, viceprimar al orasului.
Bogdan BRATU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorCEI SAPTE ANI DE-ACASA