„Congresul extraordinar al PSD va fi unul al documentelor si nu al schimbarilor de persoane”

– Domnule deputat, ce delegatie va reprezenta organizatia pe care o conduceti la Consiliul national al PSD?
– Pe 3 noiembrie, la Targu Mures, la lucrarile Consiliului National al partidului vom participa 14 reprezentanti ai Organizatiei Prahova, exact cati au fost alesi in acest organism la precedentul congres.
– Cu ce mesaj mergeti la aceasta intalnire?
– La intalnirea – care precede alte reuniuni importante la nivelurile centrale de conducere a PSD – merg, in primul rand, cu satisfactia ca tot ceea ce am solicitat noi, cu aproape un an in urma, devine realitate.
– La ce anume va referiti?
– Se vor discuta aspecte privind Statutul PSD, numarul de vicepresedinti, functionarea, in plan central si local, a partidului – pe care noi, cei din Prahova, le-am prezentat cu mult timp in urma – precum si alte propuneri ale organizatiilor din teritoriu.
– S-ar putea spune ca va ganditi si la alegeri?
– Nu neaparat, dar propunem sa se discute si sa se clarifice atat oferta electorala a PSD, cat si o ideologie cu care sa lucreze un partid de stanga in aceasta perioada.
– Apreciati ca, dupa acest Consiliu, se va lasa linistea in PSD?
– Nu despre asa ceva putem vorbi acum. Ceea ce v-am spus sunt doar variante de lucru pentru Consiliul National si care, daca vor fi adoptate, vor fi prezentate viitorului congres extraordinar al partidului – din luna decembrie – care urmeaza, de asemenea, sa le dezbata si sa le aprobe.
– Insist si va intreb daca dupa Consiliul National si dupa viitorul congres extraordinar sperati intr-o limpezire a apelor in PSD?
– Eu am convingerea ca intelepciunea va invinge in fata pornirilor tineresti ale unora dintre colegii mei. Vreau insa sa subliniez ca viitorul congres – din 10 decembrie a.c., a carui ordine de zi o vom aproba in apropiatul Consiliu National – va fi un congres al documentelor si nu al schimbarilor de persoane. Sper ca lucrarile celor doua foruri de conducere ale PSD sa fie o cotitura clara a partidului spre o abordare ideologica de stanga, intr-o tara care are nevoie de un program de stanga, de un guvern de stanga, intrucat ceea ce „au realizat” portocaliii in aceasta perioada este dincolo de orice inchipuire!
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDTIEI
Articolul următorSud-estul Turciei, sub ape