Parlamentul nord-irlandez a fost evacuat
Adunarea Generala nord-irlandeza a fost evacuata ieri, in urma unei alerte cu bomba. Un barbat, identificat ca un fost paramilitar, a aruncat un pachet in directia fortelor de securitate care pazeau intrarea in cladirea Parlamentului. Fostul paramilitar loialist, Michael Stone, a fost culcat la pamant de fortele de securitate, iar cladirea Parlamentului a fost evacuata. Potrivit martorilor, din pachet iesea fum, iar in momentul in care s-a lovit de pamant, s-a auzit un zgomot. Membrii Parlamentului nord-irlandez se reunisera pentru a discuta viitorul guvernului regional al provinciei, in care protestantii si catolicii, pro-britanici respectiv pro-irlandezi, impart puterea.
Regina Danemarcei – obligata sa stinga tigara
Nici macar capetele incoronate nu sunt mai presus de lege! Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, cunoscuta ca o fumatoare inraita, a decis sa nu mai fumeze in public. In plus, a anuntat ca va reduce drastic numarul de tigari pe zi. Parlamentul din Copenhaga va interzice in curand fumatul in locurile publice, iar Margrethe a decis sa ia unele masuri. Regina nu se va lasa insa de fumat, desi este criticata de supusi si de asociatiile anti-fumat. Suverana si-a propus sa aiba insa grija de sanatatea angajatilor sai. A propus un proiect de regulament, care interzice lucratorilor de la Curtea Regala sa fumeze in timpul serviciului. Peste 1.000 de danezi mor in fiecare an din cauza fumatului. Un numar important de persoane sufera, in plus, de diferite afectiuni provocate de tigari.
Spionul rus otravit a murit
Fostul spion rus Aleksandr Litvinenko a murit in noaptea de joi spre vineri.
Medicii britanici care l-au ingrijit au respins ipoteza otravirii cu thaliu radioactiv, pista investigata de Scotland Yard.
Litvinenko, critic virulent al lui Vladimir Putin, obtinuse azil politic in Marea Britanie in 2001.
Starea lui de sanatate s-a inrautatit brusc la scurt timp dupa doua intalniri avute cu doi rusi si un italian, in timp ce ancheta uciderea ziaristei ruse Anna Politkovskaia.