Datorita proteinelor si lipidelor pe care le contine, cedrul are efecte antidepresive si purificatoare. Produsul este benefic in cazuri de gripa, raceala, bronsita, tuse, sinuzita, reumatism si artrita. Totodata, cedrul stimuleaza circulatia sangvina, reduce crampele musculare, usureaza respiratia, calmeaza starile de tensiune nervoasa. Specialistii recomanda ca produsul sa fie evitat in timpul sarcinii. In uzul extern, cedrul este folosit in tratamente de ingrijire si intretinere a parului gras, impotriva matretii si in tratamentele de ingrijire a pielii.
—————————————————————————-
Frunzele de frasin contin tanin, ulei volatil, vitamina C si acizi organici si sunt indicate in tratamentul reumatismului si al gutei. Ceaiul din frunze de frasin este usor laxativ, iar infuzia de frasin se mai foloseste in colecistite, in tratamentul impotriva ulcerului gastric si duodenal. Extern, se utilizeaza pentru efectele cicatrizante in tratarea leucoreelor, acneelor, eczemelor, arsurilor si plagilor greu vindecabile.
INFOMEDICA
Nutritionistii recomanda consumul zilnic de iaurt, datorita beneficiilor sale pentru sanatate si tonusul general. Continutul de calciu are efect pozitiv asupra sistemului muscular si a celui osos; Proteinele contribuie la reinnoirea permanenta a tesuturilor, fermentii faciliteaza digestia lactozei (chiar si la persoanele cu intoleranta la lactoza) si contribuie la mentinerea florei intestinale. In cazul copiilor, datorita proteinelor si mineralelor, influenteaza cresterea si dezvoltarea sanatoasa.
—————————————————————————-
Vitamina C injectata intravenos in doze mari combate cancerul, potrivit unui recent studiu american. Cercetatorii au descoperit, in urma unui test de laborator ca aceasta a ucis celule canceroase. Doza utilizata a fost de aproximativ patru milimoli, o concentratie mult mai mare decat o doza orala, dar foarte usor de obtinut printr-o injectie intravenoasa. Dr. Mark Levine, cel care a coordonat studiul, a precizat ca inainte ca tratamentul sa fie aplicat pacientilor trebuie sa fie dovedita siguranta lui.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU-PINTILIE, Ana-Maria DRAGOMIR

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorSIDA se raspandeste alarmant