Comarnicul a fost asaltat, la sfarsitul saptamanii trecute de vizitatori veniti, aproape din toate colturile tarii, pentru festivalul „Zilele orasului Comarnic”. La debutul manifestarilor au fost prezenti oficialitati locale si numerosi invitati printre care s-au numarat deputatul Horia Toma, primarul orasului Sinaia – Vlad Oprea, subprefectul judetului Prahova – Nicolae Alexandri, cu totii apreciind organizarea realizata de consilierii Comarnicului in frunte cu Mircea Rosca si viceprimarul Sorin Peticila.
Bucatele traditionale sfaraiau pe cateva zeci de gratare asezate in zona Palatului Copiilor, iar comarnicenii si-au manifestat buna dispozitie chiar din primele momente.
Printre participanti l-am remarcat si pe interpretul de muzica populara Ghita Olaru, impreuna cu cei doi copii ai sai, care i-a incantat pe vizitatori cu melodiile din repertoriul sau. „E prima data cand particip – ne-a spus cantaretul; am venit tocmai din Zalau la invitatia unui bun prieten din Comarnic. Duminica voi sustine si un concert”.
Din intreaga desfasurare a manifestarilor s-a putut observa ca locuitorii Comarnicului sunt oameni gospodari si foarte primitori pentru artistii invitati: Nico, Mandinga, Compact, Maria Dragomiroiu, Romica Tociu, Cornel Palade si multi altii.
„Am dorit ca acest festival sa reprezinte orasul Comarnic. Am organizat prezentari de cai, am aratat cum se face bulzul, s-a degustat tuica de Comarnic si painea care, se stie, este cea mai buna de pe Valea Prahovei. Comarnicenii au radacinile la Bran”, si de pe-acolo au adus indeletniciri gospodaresti, ne-a declarat Sorin Peticila, viceprimarul orasului.
Ne-a surprins, insa, faptul ca primarul Dorian Botoaca, nu a fost prezent la festivitatea de deschidere, el declarandu-ne: „Nu am venit pentru ca nu am fost invitat de catre consilieri”. Viceprimarul ne-a precizat ca organizarea festivalului i-a revenit lui, deoarece Dorian Botoaca era plecat din localitate si chiar avea ordin de deplasare. „Ma simt fericit ca vad romani si mai ales comarniceni fericiti, asta este un secret al nostru, al romanilor. Uniunea Europeana ne va invata multe, dar un singur lucru nu ne va putea invata si anume sa stim sa fim fericiti, pentru ca noi stim sa fim bucurosi in orice fel de conjunctura. Multumesc Consiliului Local si sponsorilor pentru felul in care s-au comportat, speram ca si la anul sa fie la fel. Ca sa organizezi o astfel de manifestari trebuie sa fii comarnicean si sa gandesti cu sufletul”, ne-a declarat consilierul Mircea Rosca.
Locuitorii orasului s-au declarat multumiti de organizare, de preturile foarte atragatoare ale bucatelor si, mai ales, ale bauturilor alcoolice.
Imaginile alaturate „vorbesc” astfel, de la sine, despre succesul unei manifestari in care traditia nu a lasat loc kitschului.
Bogdan BRATU