Politistii au urmat exemplul angajatilor din justitie, amenintand cu declansarea unor actiuni de protest la nivel national. Reprezentantii acestora din sindicate spun ca Ministerul de Interne nu a suplimentat, la un nivel multumitor, fondurile banesti pentru acoperirea drepturilor conforme cu Statutul si Legea politistului. In fapt, este vorba despre intarzierea acordarii sporurilor de fidelitate si a primelor de vacanta. Amenintarile protestatarilor vizeaza, ca data limita de rezolvare a revendicarilor, ziua de 15 octombrie. Daca pana in acea zi nu se va ajunge la nici un compromis intre reprezentantii ministerului si sindicatele nationale ale angajatilor din Ministerul de Interne, lucratori de politie din toata tara vor lua drumul Bucurestiului, unde intentioneaza sa desfasoare un mars de protest pe arterele Capitalei.
Contactat de reporterii cotidianului nostru, vicepresedintele Biroului Teritorial Judetean al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, agent-sef Victor Popescu, ne-a declarat ca protestul nu urmareste decat recuperarea drepturilor deja conferite de lege, deci cele existente, dar neonorate de catre ministerul de resort. “Din 2004, ni s-a acordat, la nivel teoretic, un spor de fidelitate, conform cu regulile aplicate in majoritatea institutilor bugetare. Acest drept nu a fost onorat de atunci. De asemenea, prima de vacanta a fost acordata numai in anul 2005, fiind suspendata in prezent”. Vicepresedintele Popescu crede ca intreaga vina a neacordarii acestor drepturi salariale se regaseste in finantarea insuficienta de la nivel ministerial. “Suntem siguri ca a fost vorba numai despre lipsa de fonduri”.
Vicepresedintele sindicalistilor prahoveni din Politie este convins ca, daca, pana la 15 octombrie, nu exista nici un semnal pozitiv din partea Guvernului in sensul rezolvarii acestei stari de fapt, colegi din toata tara se vor alatura protestului, urmand sa se organizeze un mars inedit, al uniformelor, pe strazile Bucurestiului. “Nu vom periclita activitatea Politiei. Adica sa nu credeti ca va fi inchis, la noi, in acea zi. Vom incerca sa mergem la Bucuresti, la miting, numai lucratorii de politie care sunt liberi in acea zi”. Victor Popescu a tinut sa repete ca, prin acest protest preconizat sa demareze la jumatatea lunii viitoare, nu se vrea decat aplicarea drepturilor care exista deja, prin lege, din punct de vedere salarial.
Sebastian IGNAT

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMutari surpriza
Articolul următorRADETI ! RADETI ! RADETI !