Capul de afis al rundei – in “9 Mai”

Etapa ce se disputa, astazi si maine, in cadrul ligii a treia, programeaza nu mai putin de patru meciuri in judetul nostru. De departe, cel mai interesant dintre ele este jocul din cartierul de Vest al Ploiestiului, pe Astra, acolo unde echipa lui Vasile Cosarek intalneste cea mai buna echipa din Dambovita, la acest nivel, Electrosid Titu.
• Astra Ploiesti – Electrosid Titu
Revenita pe linia victoriilor din campionat, dupa succesul cu 4-2 la Ghimbav, Astra nu este dispusa sa mai calce gresit pe teren propriu, asa cum a facut-o cu Rapid II Bucuresti (daca ar fi luat acele puncte, echipa ploiesteana era pe prima pozitie a clasamentului). Prin prisma adversarei intalnite – Electrosid Titu, echipa neinvinsa in acest campionat (dambovitenii au cea mai buna aparare, cu doar doua goluri primite si cel mai slab atac, cu doar patru reusite) – putem considera ca pe “Astra” se joaca derbiul acestei runde. Antrenorul Vasile Cosarek va incerca sa-si capaciteze la maximum elevii pentru un rezultatat pozitiv, doar victoria intrand in calcule. Cosarek are la dispozitie tot lotul valid, inclusiv Voicu, Oprea si Alexandru Radu (acestia nu au prins echipa runda trecuta, avand sanse mici si astazi), ploiestenii efectuand, ieri, obisnuitul cantonament la stadion.
Arbitri: Paun Marius (Calarasi) – Dragusin Giani (Oltenita), Tudorica Ileana (Craiova).
Observator: Constantinescu Mircea (Bucuresti).
• Tricolorul Breaza – CF Predeal
“Mielusei” in deplasare, unde nu se lipesc deloc de puncte, elevii lui Costin Plavache nu au voie sa faca pasi gresiti pe teren propriu, zona “minata” a clasamentului fiind amenintator de aproape. Linistit nu este nici antrenorul, care este amenintat cu demiterea daca nu ia toate punctele puse in joc. Tricolorul este departe, ca lot si prestatie, de sezonul trecut, cand a terminat pe podium.
Arbitri: Micu Robert – Buburuz Cristian, Golbac Ervin (toti din Bucuresti). Rezerva: Ionescu Florin (Ploiesti).
Observator: Prodan Stan (Alexandria).
• Petrolul Targoviste – Petrolul 2 Ploiesti
“Satelitul” Petrolului revine, dupa o runda de pauza fortata, cu o deplasare la “lanterna” campionatului, fosta colega de SNP, Petrolul Targoviste. Dupa ani de zile in care cele doua echipe si-au impartit intamplator, – punctele intre ele, fiecare castigand pe teren propriu, este greu de crezut ca “traditia” va continua. Atat echipa lui Constantin Stefan (foto), tehnicianul prahovenilor, cat si cea damboviteana se afla in situatii delicate in clasament, iar cum Flacara Moreni, cea care intregeste “trioul” petrolistelor este si ea intr-o situatie delicata, a venit – probabil – timpul “sacrificiului” pentru una dintre ele. Iar Petrolul Targoviste este cea mai slaba dintre cele trei, asa ca, meciul ar trebui sa se joace… Stefan nu-l va putea folosi pe Costel Ilie, suspendat, si asteapta eventuale intariri de la Marin Barbu, pentru a obtine un rezultat pozitiv, atat de necesar. Oricum, pana acum, “Boldestina” a luat punctele din clasament, in acest sezon, din deplasare, cele doua victorii, la Maneciu si Clinceni, nefiind “completate” cu macar un punct luat pe teren propriu.
Arbitri: Rasnoveanu Andrei (Ilfov) – Dinca Adrian, Teodorescu Toni (Rosiori).
Rezerva: Marinescu Alexandru (Targoviste).
Observator: Soiman Vasile (Bacau).
• Conpet Ploiesti – CS Buftea
Pe terenul din Strejnic, echipa cu cel mai bun atac din aceasta serie a esalonului trei, Conpet, are, la prima vedere, o misiune facila, adversara, CS Buftea, fiind departe de nivelul la care se afla trupa lui Visan si Nicu Lazar. Dupa ce a luat si primul punct “extern”, la Titu, saptamana trecuta, Conpet are acum si avantajul ca va putea conta pe o parte dintre absentii din ultima etapa, Bajenaru efectuandu-si suspendarea, iar Stan, Petroiesc si Oghinciuc fiind si ei apti de joc, un semn de intrebare este doar in cazul lui Catalin Vlad, incert la ora jocului…
Arbitri: Ghena Nicolae (Ilfov) – Cujba Marin, Parvulescu Iulian (Slatina). Rezerva: Dincuta Razvan (Ploiesti).
Observator: Vizireanu Romeo (Constanta).
• Avantul Maneciu – FC 1 Decembrie
La Maneciu, o alta echipa ce nu a luat nici un punct “acasa”, primeste vizita liderului, FC 1 Decembrie, echipa ce se mentine pe primul loc, in ciuda unei scaderi de forma aratata in ultimele runde. Misiune foarte dificila pentru tanarul antrenor – jucator Bogdan Stroe, care trebuie sa rezolve problemele “interne” ce slabesc si mai mult o echipa, oricum, sub nivelul esalonului.
Arbitri: Caghirghis Ioan – Oprea Radu, Ghiberdel Vasile (toti din Pitesti). Rezerva: Codreanu Bobi (Ploiesti).
Observator: Ursachi Ion (Bacau).
Celelalte meciuri ale rundei: Rapid 2 Bucuresti – Concordia Chiajna, Juventus Bucuresti – Aversa Bucuresti, Petrom Flacara Moreni – FC Ghimbav.
Unirea Maracineni – ASC Clinceni nu se disputa, buzoienii retragandu-se din campionat.
Meciurile se disputa astazi, de la ora 17.00, cu exceptia partidei de la Maneciu, care se joaca sambata, de la orele 11.00.
C.MARIAN