Ieri, 31 iulie 2006, gazetarul Ioan Popescu a implinit venerabila varsta de 70 de ani si 40 de ani de activitate jurnalistica. Cu acest prilej aniversar, Primaria Municipiului Ploiesti i-a conferit distinsului ziarist, aflat inca in activitate, o Diploma de Excelenta, impreuna cu un imens buchet de flori albe. In cadrul unei inedite retrospective istorico-sentimentale, gazduita de Muzeul Memorial Paul Constantinescu, au mai primit diplome de onoare o serie de mari personalitati ale culturii prahovene, distinctii oferite de Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National.
Ioan Popescu si-a inceput cariera jurnalistica in luna iulie 1966, ca fotoreporter la ziarul judetean Flamura Prahovei. Aici a lucrat pana in anul 1992, cand s-a hotarat sa-si faca, impreuna cu tipograful Paul Dan Voicu, propriul ziar, Cheia succesului, prima publicatie prahoveana realizata pe computer. Din 1997, cand s-a pensionat, incheindu-si conturile la Cheia succesului, Ioan Popescu a mai lucrat, ca director, la Jurnalul de Prahova si colaborator la cotidianele centrale, in prezent fiind senior-editor la saptamanalul Ploiestii.
De numele sau se mai leaga si alte publicatii locale: Paralela 45 (1990), Curierul de Prahova si revista Gooool (1991), Opinia romaneasca (2004-2005).
Nelu STAN