Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI nu a ajuns, ieri, la nicio concluzie comuna privind decizia CSAT de desecretizare a dosarelor oamenilor politici. Hotararea CSAT a situat in tabere diferite membrii Comisiei. Cel mai inversunat oponent a ramas secretarul acesteia, Ion Stan (PSD), in timp ce liberalii si democratii considera decizia CSAT, perfect legala.
Presedintele Comisiei, liberalul Radu Stroe, a declarat ca „hotararea CSAT de desecretizare a dosarelor demnitarilor este de salutat si tragem speranta ca institutiile statului vor realiza aceasta, cu respectarea prevederior legale”.
De altfel, CNSAS a primit de la SRI 29 de dosare ale unor politicieni care au fost urmariti de fosta Securitate sau au fost informatori, dupa cum a declarat, ieri, Mircea Dinescu.
El a precizat ca va fi convocata o noua sedinta extraordinara a Colegiului CNSAS, pe 7 august, cand este posibil sa fie solutionata contestatia depusa anterior de liderul conservator Dan Voiculescu.
Aceasta contestatie nu a fost discutata in sedinta de ieri, din lipsa de cvorum, deoarece au lipsit patru dintre cei 10 membri ai Colegiului.