Ieri, la Sarbatoarea Sfintei Maria, Preasfintitul Sebastian Ilfoveanu – episcop vicar al Episcopiei Bucurestilor – a participat, alaturi de un sobor de preoti, la savarsirea liturghiei de la Biserica Manastirii Sinaia care poarta hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Pe 15 august, Biserica o praznuieste pe „Imparateasa tuturor ingerilor si a tuturor sfintilor”. Biserica si curtea manastirii au fost pline de credinciosi, de curiosi, de turisti, motiv pentru care in finalul slujbei, Preasfintia sa a adresat invataminte despre „semnificatiile sarbatorii inchinate Preacuratei, Preanevinovatei, Preasfintei si pururea Fecioarei Maria, Mama Mantuitorului Hristos”.
Totodata, parintele staret Macarie, in numele credinciosilor, i-a multumit episcopului pentru participarea la „Sarbatoarea Presfintei Nascatoare de Dumnezeu” si a subliniat ca „Praznicul Adormirii Maicii Domnului incheie anul bisericesc si tot un praznic inchinat Nasterii Sfintei Fecioare Maria – de la 8 septembrie – va deschide noul an bisericesc”.
Acestea nu fac decat sa evidentieze plusul de cinstire si venerare pe care credinciosii il acorda „Celei pe care Dumnezeu a ales-O sa se zamisleasca in pantecele ei, nascandu-L pe Hristos”.
L. CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorSanatatea din… pahar