Cum bine se stie, capitalul uman este recunoscut ca fiind cea mai valoroasa resursa a unei societati comerciale sau institutii. Pornind de la acest simplu adevar, conducerea Camerei de Comert si Industrie Prahova organizeaza, de ani buni, nenumarate cursuri de formare si perfectionare profesionala in diverse domenii, grupurile tinta provenind, cu precadere, din zona comunitatii de afaceri locala.
Pentru perioada septembrie-decembrie 2006, departamentul de specialitate al CCI Prahova organizeaza, pentru cei interesati, urmatoarele cursuri de formare sau perfectionare profesionala, cu recunoastere nationala: inspector resurse umane, sisteme de management al securitatii si sanatatii in munca (conform OHSAS 18001), curs intensiv de limba engleza (nivel I si II), sisteme de management al calitatii (conform ISO 9001:2000), manager resurse umane, declarant vamal, formare auditori interni pentru sisteme de management al calitatii, vanzator in piete si oboare – curs de initiere.
Adresandu-se, in principal, persoanelor care lucreaza in domeniu sau celor care doresc sa se specializeze in directia respectiva, cursurile sunt autorizate de catre institutiile competente, iar la incheierea acestora, absolventilor li se elibereaza un certificat de absolvire, din partea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sau Ministerului Econo-miei si Comertului, dupa caz. Cat priveste plata cursurilor, care se poate face si in rate, persoanele fizice si membrii CCI Prahova beneficiaza de anumite reduceri. Dupa cum avea sa ne precizeze presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, aceasta institutie intentioneaza, de asemenea, sa organizeze seminarii de informare a intreprinzatorilor in diverse domenii – legislatia muncii, legislatia fiscala, protectia muncii si a mediului etc.
Cei interesati pot obtine detalii suplimentare de la Departamentul de formare si perfectionare profesionala al CCI Prahova, telefon 0244/596369, fax 0244/512552, e-mail: cursTcciph.ro sau la sediul CCI Prahova, Str. Cuza Voda nr. 8, Ploiesti, camera 54.
D. CONSTANTIN