Medicii si terapeutii recomanda consumarea pepenilor rosii, dar in cantitati moderate, adica minimum doua kilograme pe zi. Se recomanda ca pepenele sa fie bine copt, dulce si sa nu fie evitata consumarea partii de miez din apropierea cojii. Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca, in zilele calduroase, se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata. Pepenele este bun pentru eliminarea pietrelor la rinichi, pentru reumatism, acnee si evitarea constipatiei.
INFOMEDICA
Capsaicina, ingredientul care da gustul iute al ardeilor, poate combate inflamatiile articulare, sustin expertii britanici in urma unui studiu recent realizat. Aceasta substanta a fost folosita in medicina traditionala ca si remediu pentru reumatism, iar mai recent s-a constatat ca este eficient in distrugerea a 80% din celulele cancerigene si in arderea grasimilor prin includerea ardeiului iute in dieta. Durerile si inflamatiile articulare au un efect serios asupra calitatii vietii unei persoane afectate, iar folosirea diverselor tratamente medicamentoase anti-inflamatorii pot prezenta efecte adverse destul de grave. Capsaicina are un efect calmant cand este folosita sub forma de crema. Un regim alimentar cu un consum exagerat de ardei iute nu este nicidecum indicat.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE,
Graziella CHITU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMaslinele inving somnolenta
Articolul următorASTAZI DE INTERES