Busuiocul este o planta deosebit de aromata, dar si un adevarat medicament, recomandat in caz de hipertensiune arteriala. Se administreaza sub forma de planta macinata, in doze de 2-3 lingurite pe zi, sub limba, cate una la 8 – 12 ore sau sub forma de macerat la rece, preparat dintr-o lingura de seminte la 1/2 l apa. Din acest preparat se beau 3 cani/zi, la intervale regulate.

INFOMEDICA

SERINGA. Dupa 163 de ani de la inventarea seringii, specialistii au gasit o metoda de tratament diametral opusa. Noul dispozitiv realizat de cercetatorii americani permite administrarea de medicamente fara ac – deci fara durere – cu ajutorul ultrasunetelor, prin porii microscopici din piele. SonoPrep este o sonda cu ultrasunete de joasa frecventa, care se aplica pe pielea acoperita cu un gel care asigura „cuplarea”. Aparatul functioneaza pe baza de baterii. Injectarea medicamentului dorit se face aplicand aparatul pe piele timp de aproximativ 15 secunde.
DEPENDENTA. Oamenii de stiinta din SUA au descoperit ca pasionatii de ultraviolete, care se expun la soare un timp indelungat sau care merg des la solar, prezinta caracteristici similare cu persoanele dependente de alcool sau droguri. Conform statisticilor, cazurile de cancer de piele s-au triplat in ultimii 30 de ani.
PREMATUR. Diabetul zaharat are aceleasi efecte asupra corpului ca si imbatranirea brusca cu 15 ani, dupa cum sustin specialisti canadieni. Acestia au demonstrat ca pacientii cu diabet se incadreaza in categoria de risc cardiovascular cu 15 ani mai devreme decat cei fara aceasta boala. Bolnavii diabetici au sanse de patru ori mai mari sa aiba o boala cardiovasculara fata de persoanele sanatoase.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE, Graziella CHITU