* Performera este Avantul Maneciu
Sambata dupa-amiaza, castigatoarea Diviziei D prahovene, Avantul Maneciu, s-a impus in fata omologei din judetul Ialomita, Recolta Gheorghe Lazar, cu scorul de 2-0 (1-0). Meciul a contat pentru barajul de promovare in al treilea esalon al fotbalului romanesc.
Echipa pregatita de Dorinel Beznea a controlat „da capo al fine” intalnirea desfasurata pe stadionul bucurestean „Romprim”, creandu-si numeroase ocazii la poarta adversarilor, care nu au avut decat o singura mare oportunitate de a marca.
Prahovenii au reusit sa fructifice doua dintre ocaziile avute, prin Botorog (minutul 20) si Mainea (78). Avantul Maneciu obtine, astfel, biletele pentru Divizia C, dupa o pauza de 28 de ani. Maniera in care s-au impus Daniel Stoian si compania nu lasa loc de discutii, fotbalistii din Maneciu aratand ca o grupare care doreste sa faca o buna impresie in divizia a treia.
* Au vrut sa castige la „masa verde”
Interesant este ca oficialii Avantului au incercat sa obtina istorica promovare la „masa verde”. Ei au depus inaintea partidei o contestatie la observatorul federal Gheorghe Moise, prin care invocau ca fotbalistii de la Recolta Gheorghe Lazar nu au drept de joc in meciul de baraj. Conducerea celor din Maneciu a reclamat articolele 55.1 si 55.2 din R.O.A.F, conform carora o formatie care a cedat locul de divizia C – asa cum s-a intamplat cu Recolta Gheorghe Lazar, in 2004, cand a cedat pozitia celor de la Inter Blaj – nu mai are drept de promovare doua sezoane ! Dupa meci, tinand cont si de rezultatul din teren, contestatia nu a mai fost sustinuta de initiatori.
* Bucurie fara margini
Asa cum s-a anticipat, Avantul a fost sustinuta, la Bucuresti, de aproape 500 de fani, veniti cu autocarele sau cu masini personale. Zgomotosii suporteri s-au manifestat fair-play, fiind un exemplu de daruire pentru multe galerii din tara. La intoarcerea in Maneciu, acestia au declansat fiesta, care a durat pana dimineata. De asemenea, ieri, Primaria a oferit localnicilor un spectacol deosebit in cinstea promovarii echipei locale. Antrenorul-finatator Dorinel Beznea avea sa declare: „De 28 de ani astept acest moment. Eu am ratat, ca jucator, o promovare in 1982, cand am pierdut barajul cu Petrolul Berca. Este realizarea intregii comune Maneciu, care merita o asemenea bucurie, de la toti spectatorii acestia minunati, jucatorii ce au devenit o familie si au realizat a doua promovare consecutiva, pana la sponsorii care au fost alatui de noi tot timpul”.

Stadion: „Romprim”. Spectatori: 700.
AVANTUL: G. Stroe 6.5 – Stanciu 6, Botorog 7, Matei 6.5, Soare 6 – Nastase 6, Ghita 6 (33 – B. Stroe 6), Burciu 6, Mihai 6.5 – D. Stoian (cpt) 7, Opris 6 (70 – Mainea 6.5). Rezerve neutilizate: Badulescu – Bratu, Ionescu, Barbu, Mihaita. Antrenor: Dorinel Beznea.
RECOLTA: Popa 4.5 (29 – Carstea 6) – Cimpoiat 5, Cucu 5 (46 – Postelnicu 5), Cioceanu 5 – Paunescu 5 (55- Bort 5.5), Cristea (cpt) 5.5, Costel Agapie 6.5 (56 – Herea 5), Tanase 5.5 – Bartoc 6, Catalin Agapie 5, Radu 5. Rezerve neutilizate: Gheorghe Vlase, Petrache. Antrenor: Gheorghe Vlase.
Au arbitrat: Aurel Bogaciu 7 – Mircea Orbulet 7 si Valentin Avram 7 (toti, din Bucuresti).
Observator: Gheorghe Moise (Bucuresti).
Avertismente: Botorog (21) / Bartoc (14), Cimpoiat (63).
1-0: BOTOROG (20) – a sutat violent de la marginea careului, un balon respins gresit de Popa;
2-0: MAINEA (78) – a inscris lejer, in urma unui contraatac lucrat de D. Stoian.

Marian CONSTANTIN