O sala polivalenta – „Ioan Kunst Ghermanescu” -, plina ochi, ieri dimineata, a incurajat frenetic si a sperat ca echipa care a jucat ultima finala de Campionat Mondial – reprezentativa Romaniei – sa depaseasca Serbia-Muntenegru si sa ia o optiune serioasa de calificare la turneul final al Campionatului European. Desfasurata in cadrul play-off-ului intrecerilor continentale, prima mansa dintre formatiile antrenate de Gheorghe Tadici si, respectiv, daneza Anja Andersen a fost echilibrata, in prima sa jumatate, insa cu un plus simtitor de partea tricolorelor noastre. Portarul Luminita Hutupan-Dinu a facut senzatie, la inceput, cand scorul era 2-2, ea aruncand si inscriind din poarta in poarta ! La fel, Valentina Elisei-Ardean a punctat sigur, atat de la „7 metri”, cat si de pe extrema stanga, iar deja amintita Luminita Hutupan-Dinu a facut furori, o perioada de timp, intre buturi. Totusi, la pauza, gratie replicii destul de consistente a sarboaicelor Djokic – un fel de „pitic atomic” – si Bulatovic, scorul a fost strans: 12-10 pentru Romania.
In mitanul secund, ostilitatile au decurs, oarecum, identic, numai ca – la un moment dat – , „biciuite” de pe margine de catre incorigibila antrenoare Anja Andersen, sarboaicele s-au transformat intr-un… pugilist de categoria grea, iar oponentele lor – in unul de „musca” ! O data pornit tavalugul, vedetele noastre de la Sankt Petersburg au cazut la podea si nu si-au mai revenit: 21-25 – scor final ! Iar asta in conditiile in care tricolorele au fost vaduvite doar de aportul Simonei Gogarla, inca nerefacuta dupa o operatie la umar !
Desigur, peste sase zile va veni randul mansei retur, dar – anticipam – le va fi extrem de greu romancelor sa rastoarne un asemenea decalaj, tocmai in mijlocul infernului creat de patimasii fani din fosta Iugoslavie. Astfel, din pacate, se intrevede ca echipa nationala de fete a Romaniei va absenta de la un turneu final al unei competitii de importanta majora, fapt cu care nu prea am fost obisnuiti, de foarte multa vreme !
Dragos TRESTIOREANU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMomentul adevarului a sosit:
Articolul următorGHID NATURIST