• Obiecte de miliarde – in pericol
• Societatea care l-a administrat are pretentie la 740.000 euro, bani pe care zice ca i-a cheltuit pe reparatii

Obiect de disputa financiara intre primaria statiunii si societatea care l-a administrat timp de aproape doi ani, Cazinoul Sinaia se confrunta cu o noua problema. Cladirea in care, in perioada interbelica, veneau regi, mari industriasi sau baroni din toata Europa ca sa joace ruleta, black-jack, poker si baccara, a inceput sa se degradeze ca urmare a infiltratiilor. Apa de ploaie s-a strecurat prin fisurile acoperisului, ajungand apoi in sali care valoreaza miliarde de lei. Culmea este ca interiorul cazinoului a fost modernizat de firma SC Teleconstructia SRL, care acum pretinde de la Consiliul Local Sinaia plata sumei de 740.000 de euro.
„Mi-e greu sa spun daca valoarea lucrarilor de renovare, nominalizata in procesul pe care societatea Teleconstructia l-a deschis impotriva administratiei locale, este cea reala. Nu avem la indemana nicio evaluare. Din pacate, buna parte dintre executiile interioare au fost realizate inainte de a se finaliza izolatiile la acoperis si la terase. Astfel, cand Primaria Sinaia a preluat cladirea in administrare, in urma cu un an, am gasit galeriile, Salonul Oval, Salonul cu Struguri etc. afectate de infiltratiile de apa. Noi am incercat sa reparam, dar lucrarile au caracter provizoriu si nu stiu daca vor rezista la urmatoarele precipitatii”, ne-a declarat consilierul PD Nicolae Andrei. Acesta sustine ca pentru a se proteja pretioasele obiecte de patrimoniu, care dateaza de la inceputul secolului XX, cazinoul consuma, in fiecare luna, circa 300 milioane de lei pe factura la gaze. „Noi mentinem temperatura constanta, in jur de 14-15 grade Celsius, deoarece altfel peretii, mobila si alte obiecte din interior ar prinde igrasie ori s-ar degrada in mod ireversibil. Pe de alta parte, ca sa stopam infiltratiile, am mai avea nevoie de 4-5 miliarde ROL”.
In momentul de fata, intreaga cladire este folosita pe post de Centru International de Conferinte, putand fi inchiriata la un tarif de 4.500 de euro pentru o zi.
Iulian MAXIM