* Un nou termen in procesul lui Dan Ioan Popescu
Curtea Suprema a amanat ieri, pentru a doua oara, judecarea procesului in care Elena si Dan Ioan Popescu trebuie sa dovedeasca provenienta legala a unei parti din averea lor, mai exact a 46 de miliarde de lei. Amanarea dezbaterilor s-a datorat lipsei celor doi avocati ai familiei Popescu, care nu s-au aflat in sala de sedinta din motive obiective. Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata pentru 29 mai. La termenul anterior, judecatorii au cerut sotilor Elena si Dan Ioan Popescu sa prezinte mai multe acte prin care sa dovedeasca provenienta banilor cu care au fost cumparate 23 de imobile. In plus, Elena Popescu trebuia sa dea explicatii despre conturile sale din strainatate si sa prezinte o lista a bunurilor proprii detinute inainte de casatoria cu Dan Ioan Popescu. Ea trebuie sa mai arate si o lista cu bijuteriile si obiectele de numismatica pe care le detine. Judecatorii vor sa stie identitatea acestor obiecte si perioada in care au fost dobandite.
* O viitura a blocat, la Lupeni, 5 mineri in subteran
Cinci mineri de la Lupeni au ramas ieri blocati in subteran la o adancime de 35 de metri. Ei au fost surprinsi de o viitura produsa in timp ce lucrau. Echipele de interventie au reusit sa aduca la suprafata patru mineri, iar aseara continuau sa il caute si pe al cincilea. Specialistii cred ca viitura putea fi cauzata de o lucrare mai veche executata in mina in anii trecuti.
* Cozma – o noua tentativa de eliberare
Miron Cozma va ajunge pentru a doua oara la comisia de eliberari conditionate. In luna iunie, un reprezentant al conducerii Penitenciarului, un psiholog si un reprezentant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor vor lua in discutie posibilitatea ca Miron Cozma sa fie eliberat conditionat. Reevaluarea dosarului de penitenciar al fostului lider al minerilor are loc la fix sase luni dupa ce Tribunalul Timis a respins solicitarea lui Miron Cozma de a fi pus in libertate inainte de termen. Instanta a stabilit atunci si ca penitenciarul poate propune din nou eliberarea conditionata a detinutului dupa 1 iunie 2006. Miron Cozma mai are de ispasit mai putin de doi ani de inchisoare din pedeapsa de 10 ani de detentie la care a fost condamnat pentru mineriada din 1999 de la Costesti.
* Judecarea dosarului FNI -amanata
Sute de pagubiti ai Fondului National de Investitii nu stiu ca Tribunalul Bucucresti a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 20 de ani de inchisoare in dosarul FNI. Din acest motiv, Curtea de Apel Bucuresti, care dezbate apelul invocat de ceilalti inculpati din dosar, nu a putut trece ieri la judecarea dosarului. In plus, o alta parte a pagubitilor au depus la sfarsitul saptamanii trecute apeluri in nume propriu. Ei considera ca pedepsele acordate de instanta de fond sunt prea mici, lucru ce nu a fost cunoscut pana in acesta dimineata de judecatori. Pentru ca toate partile sa fie instiintate de mersul procesului, dar si pentru ca judecatorii sa aiba timp sa studieze motivele de apel invocate de reclamanti, instanta a acordat astazi un nou termen de judecata. Investitorii FNI vor trebui sa revina in fata judecatorilor pe 29 mai. In urma cu 6 luni, Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea Ioanei Maria Vlas la 20 de ani sub acuzatia de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Restul inculpatilor au primit si ei pedepse cuprinse intre 5 si 24 de ani de detentie. Cea mai mare pedeapsa a primt-o Nicolae Popa, directorul executiv al societatii, care de altfel a fugit din tara imediat dupa prabusirea fondului.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa Poiana Campina,
Articolul următorINFOMEDICA