„Cred ca 99 de antrenori din 100 n-ar fi preluat o echipa ca si cea din «9 Mai»”

Dupa ce l-a demis, luni seara, pe antrenorul principal Petre Gigiu, pentru rezultatele nesatisfacatoare consemnate in debutul returului campionatului Seriei a II-a din Divizia B de fotbal, conducerea echipei FC Astra Ploiesti a batut, ieri, palma cu ploiesteanul Vasile Cosarek. Pana acum, acesta a pregatit formatia Petrolistul Boldesti, „satelitul” din esalonul al treilea al Petrolului.
In prima parte a turului acestei editii de campionat, Cosarek a fost principalul responsabil tehnic al gruparii gazarilor, colega de serie cu Astra.

– Ce reprezinta pentru dumneavoastra preluarea din mers a conducerii tehnice a unei echipe aflate in zona retrogradarii ?
– Este o provocare pentru mine. Cred ca 99 antrenori din 100 n-ar fi preluat o echipa ca si cea din „9 Mai”. Eu sunt, insa, un tehnician care vrea mai mult si – parafrazand o propozitie deja celebra – Divizia B nu-i ca Divizia C ! Ci un pas inainte, fara indoiala, pentru mine. Vreau sa demonstrez ca sunt capabil sa antrenez echipe atat in lupta pentru promovare, cat si pentru salvarea de la retrogradare.
– Cunoscut fiind faptul ca sunteti inclus in organigrama SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti, sub ce forma ati putut pleca la Astra ?
– Prin detasare, pana la sfarsitul actualei editii de campionat, si avand acordul conducerii societatii al carei salariat sunt. In acest moment, le multumesc oficialilor din Cartierul de Vest pentru increderea pe care mi-au acordat-o.
– Nu va temeti ca un eventual esec la carma noii echipe va va afecta CV-ul de tehnician ?
– Acestea sunt riscurile meseriei pe care mi-am ales-o. Am fost un om curajos, indraznet, tot timpul, in ceea ce am intreprins. Sper, astfel, sa fac treaba buna la Astra. Normal ca nu mi-ar fi bine ca echipa sa retrogradeze, cu mine pe banca tehnica.
– Ce v-ati propus sa realizati in viitorul imediat ?
– Pe primul plan, va fi doar salvarea de la retrogradare. De la vara incolo, daca voi continua aici, vom vorbi altfel despre obiectivele acestei echipe.
– Sa intelegem ca, daca o veti scapa pe Astra de la retrogradare si veti ramane pe loc, veti viza chiar promovarea in sezonul 2006-2007 ?
– Nu uitati ca, la Petrolul, am avut acest obiectiv, astfel incat pot face fata unei asemenea presiuni. Dar sa nu vorbim despre lucruri ipotetice. Mai bine, sa ne rezumam doar la prezent, pentru ca, nu o data s-a dovedit, e mai greu sa scapi de retrogradare, decat sa promovezi !
Dragos TRESTIOREANU