Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute in toata lumea pentru efectele lor benefice asupra sanatatii. In urma cercetarilor s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.
De asemenea, acesta contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, dar si calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si a celui imunologic. Acesta are efecte benefice in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii.
Medicina naturista moderna recomanda curele de oua de prepelita pentru:
– combaterea proceselor degenerative ale organismului
* revenirea dupa o perioada de stres si epuizare fizica
* potentarea efectului pozitiv al medicamentelor datorita actiunii antialergice
* combaterea bolilor de dereglare a metabolismului: arteroscleroza, obezitate, hipercolesterolemie, diabet, guta
* terapia bolilor alergice: astm, conjunctivita, rinite alergice, urticarie
* terapia bolilor respiratorii: tuse, sinuzite, amigdalite
* terapia bolilor digestive: ulcer, reglarea aciditatii gastrice
* terapia bolilor hepatice
* terapia bolilor circulatorii, a bolilor sistemului nervos si a anemiei
* terapia bolilor de rinichi
* ingrijirea tenului si a pielii
* prevenirea caderii parului.
Numarul de oua consumat se stabileste in functie de afectiune. Ouale trebuie spalate inainte de a fi sparte si se consuma dimineata, in stare naturala sau frecate cu o lingurita de miere sau iaurt, pe stomacul gol. Micul dejun va fi servit dupa o jumatate de ora. Pentru un efect optim se recomanda evitarea consumului de alcool.