Zilele Libertatii de Exprimare, la Ploiesti
In data de 3 mai este marcata, in intreaga lume, „Ziua Mondiala a Libertatii Presei”. Institutiile de presa din Romania au inceput, deja, sa initieze o serie de manifestari reunite sub genericul „Zilele Libertatii de Exprimare” si avand drept deviza Transparenta, Responsabilitate, Calitate”. La Ploiesti, acestea sunt organizate de Asociatia altPhel, in colaborare cu Agentia de Monitorizare a Presei Academia Catavencu, Centrul pentru Jurnalism Independent, Conventia Organizatiilor Media si A.P.P.L.E. Pana pe 3 mai vor avea loc intalniri ale jurnalistilor cu oameni politici, elevi si studenti, o expozitie de graffiti, iar miercuri va fi organizata, in zona centrului civic, o tabara media.
Electrocutat mortal in timpul serviciului…
Joi, 27 aprilie s-a dovedit a fi o zi fatala pentru Vasile Valentin. Angajat ca zidar la o firma din Lipanesti, acesta a incercat, impreuna cu alti doi colegi de santier, sa degajeze zona de bariera de fier care interzicea accesul in zona. Nefericitul eveniment, dupa cum ne-a relatat Mihai Chitu, inspector sef adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca ar fi fost cauzat de neatentia celor trei angajati. „Acestia au dat dovada de o mare superficialitate. In loc sa-si dea seama ca in zona sunt fire de inalta tensiune, ei au ridicat bara de fier vertical, lucru care a i-a fost fatal lui Vasile Valentin (39 de ani), acesta decedand. In schimb, ceilalti doi muncitori au scapat ca prin minune”.
In urma victimei au ramas doi copii; unul aflat in intretinere, dintr-o casatorie anterioara, si un altul minor…
Doi oameni au scapat nevatamati dintr-un elicopter prabusit la Cenad
Un elicopter s-a prabusit, ieri, langa Cenad, in judetul Timis.
Aparatul executa un zbor autorizat pentru erbicidare si a cazut intr-o zona nelocuita, din apropierea cimitirului ortodox.
La bord erau numai pilotul si mecanicul, care au scapat nevatamati. Aparatul a suferit daune minore.
Pentru moment nu se stie daca a fost vorba despre o defectiune tehnica sau despre o eroare de pilotaj.
Romania isi va mentine trupele in Irak
Romania isi va mentine trupele in Irak. Asa spune ministrul de Externe Razvan Ungureanu.
Totusi, Ungureanu a precizat ca Romania nu este in postura de a-si suplimenta efectivele din Irak, pentru ca nu are suficiente resurse.
Un militar roman si trei italieni au murit, joi, in timp ce efectuau o misiune de patrulare, intr-o explozie produsa langa Nassiriyah, in sudul Irakului.
Un turist ranit si un altul blocat in Bucegi, salvati de jandarmi
Ieri, doi turisti au fost salvati de jandarmi in Muntii Bucegi.
Unul dintre ei a fost gasit la aproximativ jumatate de kilometru de statia de plecare a telecabinei din Busteni.
Acesta era in soc hipotermic si cu mai multe leziuni produse in cadere.
Celalalt turist a urcat pe Jepii Mici, traseu nerecomandat turistilor pentru aceasta perioada. El a ramas blocat intr-o zona dificila, cu zapada.
Tanarul a cerut ajutor, apeland Serviciul de urgenta 112.