Multa lume se plange ca transpira abundent pe timp de noapte. Aceste transpiratii sunt cauzate fie de unele boli, fie de unele dereglari hormonale. Cel mai cunoscut leac naturist pentru ele este salvia: se face o infuzie din frunzele acestei plante, care se bea in fiecare dimineata, inainte de masa.

INFOMEDICA

Zincul. Importanta zincului pentru organism este covarsitoare. Iata care sunt principalele calitati ale acestuia:
– Participand la sinteza si metabolismul enzimelor, multiplica numarul lor in organism. Zincul activeaza peste 200 de enzime din sistemul enzimatic, care odata pus in functiune, actioneaza si asupra celorlalte sisteme din orga-nism, ceea ce il face sa fie un real catalizator de vitalitate.
– Stimuleaza regenerarea tesuturilor ajutand la proliferarea celulara.
– Impiedica atrofierea timusului, glanda care este considerata un organ cu rol imunitar.
– Stimuleaza digestia, asimilarea alimentelor si are un rol important in metabolismul intestinelor si colonului.
– Imbunatateste vederea si mareste capacitatea intelectuala.
– Impreuna cu calciul, zincul ajuta la dezvoltarea normala a parului, unghiilor si pielii. Datorita faptului ca ajuta proliferarea celulelor epiteliale, consumand zinc pielea va deveni mai elastica. Daca parul dumneavoastra este degradat sau decolorat, acestea sunt simptome ale lipsei de zinc. Iar daca unghiile nu sunt suficient de groase, tari si lucioase aceasta nu inseamna ca aveti doar lipsa de calciu, ci si de zinc.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE, Graziella CHITU,
Ana-Maria VALUTA