Tribunalul Prahova, singura instanta din tara unde n-a fost validat concursul pentru functia de presedinte

La finele saptamanii, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat, cu majoritate de voturi, concursul (examenul ) national pentru functiile de conducere la curtile de apel, tribunalele si judecatoriile din tara, desfasurat in perioada 4-26 martie. Exceptie: Tribunalul Prahova ! Acelasi plen al CSM a hotarat invalidarea concursului si, implicit, anularea numirii pe post a magistratului Iolanda Grecu, care obtinuse nota cea mai mare dintre cei trei candidati pentru functia de presedinte al Tribunalului Prahova.
Dupa cum ni s-a precizat de la Directia „Resurse umane” din cadrul CSM, invalidarea este consecinta neregulilor inregistrate la proba din 21 martie ( sustinerea proiectului de management). Concret, unul dintre membrii comisiei a lipsit, motiv care a dus la anularea examenului.
Purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Marinoiu, ne-a precizat ca „invalidarea concursului urmeaza a fi motivata cat de curand. De asemenea, vor fi dezvoltate si alte aspecte dupa ce se va redacta aceasta hotarare”. Intrebata daca va fi sanctionat cineva pentru lipsa de organizare chiar la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, interlocutoarea noastra ne-a precizat ca „se vor analiza, probabil, si aceste aspecte. Cert este ca, din pacate, dintre toate instantele din tara, singura unde au aparut probleme a fost numai in ceea ce priveste concursul pentru functia de presedinte la Tribunalul Prahova”. Pana la sustinerea unui nou concurs, functia de presedinte la instanta prahoveana este asigurata, in continuare, tot prin interimat. Cand va avea loc un nou concurs ? Nu se stie…
(F.T.)