Iarna a navalit, ieri, cu mai multa furie. A nins toata ziua, dupa – amiaza inregistrandu-se si primele perturbari in traficul rutier. Se pare ca vremea rea va mai zabovi cateva zile, dand de lucru drumarilor, mai ales in zona de campie, acolo unde viscolul a troienit deja zapada. Stratul de ninsoare atinsese, in unele zone, 20 cm.

Circulatia – perturbata serios

In pofida caderilor masive de zapada si a viscolului, nici un drum judetean nu fusese inchis traficului rutier, ieri, pana la intrarea la tipar a ziarului. In schimb, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, circulatia a fost serios ingreunata – chiar perturbata in Ploiesti, dar mai ales pe drumurile din zona de campie: Ploiesti – Bucuresti, Ploiesti – Buzau si Albesti – Ciorani. Acolo unde situatia a impus-o, utilajele de deszapezire au intervenit intr-un timp relativ scurt. Pe drumurile judetene se actiona cu 50 de dispozitive, dar viscolul ingreuna mult interventia utilajelor. Aseara, la Dumbravesti se crease un mic ambuteiaj.

Tamponarile s-au dublat

Un singur accident grav, soldat cu doi raniti, a fost inregistrat, ieri, in Prahova, pe fondul evolutiei nefavorabile a vremii. In schimb, au avut loc circa 30 de tamponari ale autovehiculelor, adica dublu fata de o zi obisnuita. Ca atare, pentru evitarea derapajelor cu consecinte imprevizibile, subcomisarul Costin Tatuc – seful Politiei Rutiere Prahova, a tinut sa faca unele recomandari participantilor la trafic: adaptarea vitezei la conditiile concrete meteo rutiere; pastrarea unei distante mult mai mari fata de masina din fata, decat in cazul unui carosabil uscat, folosirea franei de motor, nu a celei de serviciu, in cazul opririi: evitarea, pe cat posibil, a opririi masinii pe partea carosabila, pentru a nu stanjeni interventia utilajelor de deszapezire.
C. DUMITRU

Zgribuliti in piata de flori

Comerciantii, zgribuliti de frig, care isi strigau marfa, nu reuseau sa atraga destui clienti, din cauza vremii nefavorabile. Unii dintre ei spuneau ca nu au vandut mai deloc si ca se intorc acasa cu cateva sute de mii de lei in buzunar. Asta cu toate ca, pe parcursul zilei, s-au mutat cu marfa in mai multe locuri, doar-doar or avea ceva noroc. Vanzatorii sustin ca oamenii nu vor flori care au stat ore intregi in frig si ninsoare. Cu toate astea, majoritatea vanzatorilor se intorc si astazi in piata, deoarece nu vor sa ramana cu marfa nevanduta. Cateva persoane ne-au declarat insa ca sunt multumite de cat au vandut ieri si sunt optimiste ca nu vor ramane, totusi, in pierdere, dupa sarbatoarea martisorului.
A.M.V.