Voleibalistii de la Petrom Ploiesti au confirmat, la Constanta, evolutia buna avuta in primul turneu play-off de la Baia Mare. Turneul din urbea dobrogeana a confirmat ca elevii lui Claudio Cuello, Horacio Dileo si Mircea Dudas traverseaza o perioada fasta, singura sincopa venind pe fondul lipsei de concentrare din finalul meciului cu formatia locala, Volei Club Municipal Tomis (scor: 2-3). Referitor la aceasta infrangere, team-managerul Petrom, Adrian Marin, a opinat: „Meciul a fost foarte echilibrat. Spectaculozitatea a ridicat, practic, tribunele in picioare. Suportul publicului constantean avea sa fie decisiv, pe acest fond, gazdele strangand mai bine randurile in setul decisiv, cand aveau sa se impuna cu 15-13”.
Ulterior, gazarii si-au revenit, castigand intalnirile cu Dinamo Geomin Bucuresti (3-2) si „U” Explorari CSS 2 Baia Mare (3-1). „Chiar daca partida cu bucurestenii a parut stransa din punct de vedere al scorului, realitatea a fost alta. Am controlat-o in totalitate, adversarii castigand doua seturi pe fondul relaxarii premature a jucatorilor nostri. In setul decisiv, am inlaturat, insa, cea mai mica urma de indoiala asupra formatiei mai bune. Faptul ca am tratat cu lejeritate anumite momente ale intalnirii avea sa ne coste un set si in meciul cu Explorari, disputa, care, practic, nu a avut istoric”, a sintetizat Adrian Marin duelurile cu celelalte doua candidate la titlul de campioana.
In ciuda acestor caderi in jocul petrolistilor, oficialul ploiestean s-a declarat increzator ca, dupa turneul de la Sala „Olimpia” (24-26 martie), Bonini si compania vor lua o optiune serioasa pentru cucerirea titlului. Astfel, in eventualitatea in care Petrom va castiga, acasa, pe linie si se va impune macar intr-un singur meci din ultimul turneu va fi, practic, campioana. Totusi, Marin jr. s-a ferit sa dea pronosticuri, sperand ca echipa Petrom sa se mobilizeze, in continuare, la fel de bine, pentru atingerea obiectivului.

CLASAMENT
1. PETROM 12 8 4 29-19 20
2. Dinamo Geomin 12 7 5 27-21 19
3. VCM Tomis 12 7 5 27-22 19
4. „U” Explorari CSS 12 2 10 13-34 14

Octav PREDA